Την Παρασκευή τρείς

20:12 8/3/2012 - Πηγή: AEK365

Το 14ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου ξεκινάει την Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη με τρία από τα επτά μέλη της ελληνικής ομάδας να ρίχνονται στη μάχη της διάκρισης.

Πρώτη "πέφτει" στην αρένα του "Atakoy" η Νίκη Πανέττα στο τριπλούν, καθώς στις 9.30 το πρωί μετέχει στο πρώτο προκριματικό γκρουπ του αγωνίσματος. Το όριο που έθεσαν οι διοργανωτές για συμμετοχή στον τελικό του Σαββάτου είναι 14,30 μέτρα.

Η Πανέττα έχει προσγειωθεί

φέτος στα 14,47 μ., επίδοση που της επιτρέπει να ελπίζει σε κάτι παραπάνω από συμμετοχή στον προκριματικό. Στο ίδιο γκρουπ συμμετείχε η Ολγα Ριπάκοβα (Καζακστάν) νικήτρια πριν από δύο χρόνια στην Ντόχα και με φετινό ρεκόρ 14,84 μ., που είναι η κορυφαία επίδοση στον κόσμο. Με ενδιαφέρον αναμένεται η συμμετοχή και της Γιαρμίλα Αλντάμα (Βρετανία) με φετινό 14,44 μέτρα.

Στην τρίτη προκριματική σειρά των 800 μ., θα πάρει μέρος η Ελενα Φιλάνδρα. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έχει διανύσει φέτος την απόσταση σε 2.02.08 επίδοση που είναι η τέταρτη γρηγορότερη της σειράς της. Το εισιτήριο για τον τελικό θα πάρει η πρώτη από κάθε σειρά και οι τρεις καλύτερες επιδόσεις από όλες τις σειρές.

Ο Λούης Τσάτουμας είναι η μοναδική ελληνική παρουσία του απογευματινού προγράμματος της πρώτης ημέρας. Στον προκριματικό του αγωνίσματος μετέχουν συνολικά 15 αθλητές και την πρόκριση για τον τελικό του Σαββάτου θα πάρουν όσοι περάσουν τα 8,00 μ. (όριο) ή οι οχτώ με τις καλύτερες επιδόσεις. Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ σε ανοιχτό και κλειστό στίβο, έχει "προσγειωθεί" φέτος στα 8,05 μ. επίδοση που επιτρέπει να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό. Την κορυφαία επίδοση από τους 15 έχει ο Αυστραλός Χένρι Φρέι με 8,27 μ., με αξιώσεις θα πάρουν μέρος στον αγώνα οι Μένκοφ (Ρωσία) και Κλέι (ΗΠΑ).

Keywords
Τυχαία Θέματα