Θρίαμβος του Ναδάλ

14:52 26/1/2012 - Πηγή: AEK365

Σε ένα συναρπαστικό τελικό που κράτησε 3 ώρες και 41 λεπτά, ο Ράφαελ Ναδάλ επικράτησε, με ανατροπή, 3-1 σετ του Ρότζερ Φέντερερ και προκρίθηκε στο τελικό του Αυστραλιανού Όπεν. Ο Φέντερερ, νούμερο 3 στην παγκόσμια κατάταξη, πήρε το πρώτο σετ με 7-6 αλλά στην συνέχεια ο Ναδάλ, νούμερο 2 στην παγκόσμια κατάταξη, σήμανε αντεπίθεση και πήρε τα επόμενα με 6-2, 7-6 και 6-4.

Ο Ναδάλ θα βρεθεί για δεύτερη φορά σε τελικό Αυστραλιανού

Όπεν με την προηγούμενη να είναι το 2009 όταν και είχε κατακτήσει το έπαθλο. Παράλληλα ο Ισπανός τενίστας θα διεκδικήσει τον 11ο τίτλο σε τουρνουά Grand Slam με τον Ναδάλ να υπερτερεί του Φέντερερ στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Συγκεκριμένα, έχει 18 νίκες έναντι 9 του Ελβετού, ενώ σε τουρνουά Grand Slam το σκορ είναι 8-2 υπέρ Ναδάλ. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως η τελευταία φορά που ο Φέντερερ κέρδισε τον Ναδάλ σε μεγάλο τουρνουά ήταν το 2007 στον τελικό του Γουίμπλετον.

Πλέον ο Ναδάλ περιμένει να μάθει τον αντίπαλο του στον μεγάλο τελικό ο οποίος θα προκύψει από το ζευγάρι του δεύτερου ημιτελικού με τον Τζόκοβιτς, νούμερο 1 στην παγκόσμια κατάταξη, να αντιμετωπίζει τον Μάρεϊ, νούμερο 4 στην παγκόσμια κατάταξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα