«Θράσος και αυθάδεια»

18:13 6/11/2012 - Πηγή: AEK365

Καλή εμφάνιση, για να τονωθεί η ψυχολογία των παικτών του, ήθελε κόντρα στον Παναθηναϊκό ο Ίκαρος Καλλιθέας σύμφωνα με το Σταύρο Ελληνιάδη.
Αναλυτικά τα όσα είπε...

Για το... μυστικό της νίκης του Ίκαρου Καλλιθέας επί του Παναθηναϊκού: «Δεν είπα τίποτα στον Πρίφτη. Ο ίδιος απέδειξε ότι όταν δουλεύεις με συνέπεια και επιμέλεια το αποτέλεσμα θα βγει. Το... μυστικό είναι πως μετά τη βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό

καταλάβαμε πως υπάρχει μικρό ψυχολογικό πρόβλημα. Όλοι στην ομάδα στηρίξαμε τα παιδιά. Είναι δύσκολο να σηκωθείς, ύστερα από τέτοια σφαλιάρα. Δουλέψαμε στον ψυχολογικό τομέα όλη την εβδομάδα κι αυτό απέδωσε».

Για το εάν πίστευαν στη νίκη: «Όχι, δεν το πιστεύαμε για να είμαστε ειλικρινείς. Θέλαμε μια καλή εμφάνιση, αλλά κατά τη διάρκεια του ματς αρχίσαμε να το πιστεύουμε. Είχαμε φόβο στην αρχή, στη συνέχεια αυτό έγινε σεβασμός και μετά... θράσος και αυθάδεια. Αυτό χρειάζεται κόντρα στις μεγάλες ομάδες. Έγινε μεγάλη δουλειά στο ψυχολογικό κομμάτι και γα' αυτό η ομάδα σηκώθηκε, ύστερα από μια κακή εμφάνιση κόντρα στον Ολυμπιακό».

Για το σημείο «κλειδί» της νίκης επί του Παναθηναϊκού: «Στην τακτική του Πρίφτη, καθώς οι παίκτες ήταν συγκεντρωμένοι από την αρχή σε αυτήν. Μπορεί να φάγαμε κάποια τρίποντα, αλλά μείναμε σταθεροί στην τακτική μας, καθώς γνωρίζαμε πως εάν πλησιάζαμε στο σκορ τότε το άγχος θα είναι στον Παναθηναϊκό. Από κάποιο σημείο κι έπειτα οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν είχαν καμία ψυχολογία. Στο τέλος εμείς δικαιωθήκαμε. Όμως, το θέμα είναι να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους, γιατί ακολουθεί ένα δύσκολο παιχνίδι στην Δράμα, με έναν αξιόλογο αντίπαλο».

Για το φετινό πρωτάθλημα της Basket League ΟΠΑΠ: «Η ποιότητα δεν είναι όπως παλιά, γιατί κάθε χρόνο μειώνεται. Υπάρχει μια ισορροπία στις ομάδες κι αυτό έλκει ακόμα τον κόσμο. Η νίκη επί του Παναθηναϊκού τραβάει τους φιλάθλους, δηλαδή, τέτοια αποτελέσματα χρειάζονται. Όταν υπάρχουν τέτοιες εκπλήξεις είναι κίνητρο για τον κόσμο. Ευτυχώς που η ΕΡΤ δεν άλλαξε το παιχνίδι, γιατί θα χανόταν η ευκαιρία να προβληθεί μια μεγάλη έκπληξη».

Keywords
Τυχαία Θέματα