«Θέλουμε... κούρεμα στον Άρη»

09:23 21/9/2012 - Πηγή: AEK365

Με στόχο το "κούρεμα" των χρεών και επέκταση των ρυθμίσεων που ήδη υπάρχουν ο Άρης προχώρησε στην αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99 όπως εξήγησε ο Σπύρος Χριστοφορίδης, ένας από τους τρεις νομικούς που χειρίζονται την υπόθεση για λογαριασμό της ΠΑΕ Άρης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Σπύρος Χριστοφορίδης στην εφημερίδα "Sportday"
Για το τι επιδιώκει ο Άρης:

"Η έκδοση προσωρινής διαταγής θα απαγορεύει προσωρινά έως την συζήτηση της αιτήσεως υπαγωγής, η οποία αναμένεται να προσδιοριστεί εντός διμήνου, στον οποιονδήποτε τρίτο πιστωτή να στραφεί με κάθε τρόπο κατά της κινητής και ακίνητης περιουσίας της ΠΑΕ Άρης".
Για τα επόμενα στάδια και τι θα προσπαθήσουν να πετύχουν οι Θεσσαλονικείς: "Ζητάμε με την αίτηση μας να οριστεί διαμεσολαβητής που θα αναλάβει τις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές του Άρη, προκειμένου να επιτευχθεί... κούρεμα των χρεών. Παράλληλα θα ζητήσουμε από το υπουργείο Οικονομικών και το ΙΚΑ επέκταση των υφιστάμενων ρυθμίσεων σε 90 δόσεις για το Δημόσιο και 60 για το ΙΚΑ όπως η πτωχευτική νομοθεσία προβλέπει".
Για την χρονική στιγμή που επιλέχθηκε για την κατάθεση της αίτησης: "Εκτιμώ ότι η διαδικασία άνοιξε τώρα δεδομένων των οικονομικών προβλημάτων της ΠΑΕ και όχι προ τριμήνου, διότι στην αντίθετη περίπτωση θα ετίθετο σε αμφιβολία η συμμετοχή της ΠΑΕ στο πρωτάθλημα της λίγκας και η έκδοση δελτίων τα οποία τώρα είναι εξασφαλισμένα".
Για τις συνέπειες ενδεχόμενης απόρριψης της αίτησης: "Σε περίπτωση που η απόφαση είναι αρνητική τα χρέη αναβιώνουν, δηλαδή επανέρχεσαι στην πρότερη κατάσταση. Όπως και να έχει, ο Άρης καλείται μετά την υπαγωγή του στο άρθρο 99 να εφαρμόσει το δικό του μνημόνιο, δηλαδή να κοιτάξει να κάνει περικοπές όπου αυτές είναι εφικτές".

Keywords
Τυχαία Θέματα