Θέλει Μουντιάλ ο Γιοσίντα!

19:20 13/6/2014 - Πηγή: AEK365

Στο Μουντιάλ του 1998 κανένας παίκτης από την Ιαπωνία δεν έπαιζε σε ξένα πρωταθλήματα. Τώρα, υπάρχουν 12... Έχει βοηθήσει την ομάδα το γεγονός οτι διαθέτει παίκτες που εξελίσσονται στο εξωτερικό;
Νομίζω οτι να αντιμετωπίζεις first class παίκτες σε καθημερινή βάση είναι κάτι πολύ σημαντικό, που σε βοηθάει στις διεθνείς διοργανώσεις. Έχοντας αυτές τις εμπειρίες, έχω αλλάξει αρκετά. Σε σύγκριση με πριν από τέσσερα χρόνια, έχει υπάρξει αύξηση των παικτών που παίζουν

στο εξωτερικό και νομίζω οτι ο αριθμός αυτός θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο.
Προσωπικά, πως βελτιώθηκες παίζοντας στην Ευρώπη;
Όταν παίζω στην Ιαπωνία, παίζω πάντα με παίκτες από την χώρα μου. Ωστόσο παίζοντας στην Αγγλία και την Ολλανδία, είχαν την ευκαιρία να δω πολλούς ποδοσφαιριστές που είναι πολύ δυνατοί. Αλλάζοντας περιβάλλον και αντιμετωπίζοντας παίκτες από την Ευρώπη και την Λατινική Αμερική, ήταν κάτι ασυνήθιστο για εμένα. Στη συνέχεια βρήκα τα πατήματά μου.
Ποια είναι η επιρροή του Αλμπέρτο Τζακερόνι στην ομάδα;
Νομίζω οτι ο προπονητής καταλαβαίνει τους Ιάπωνες. Μας έμαθε πως να ανταγωνιζόμαστε μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδας, διατηρώντας παράλληλα το δικό μας στιλ.
Η συμμετοχή σας στο Confederation's Cup σας βοήθησε στην προετοιμασία του Παγκοσμίου Κυπέλλου;
Η Βραζιλία ήταν η διοργανώτρια και του Confederation's Cup, αλλά και του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Έτσι μας δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουμε αυτή τη χώρα τόσο εντός, όσο και εκτός του αγωνιστικού χώρου. Εκτός από το περιβάλλον και την ζέστη, γνωρίσαμε και άλλα πράγματα, εκτός ποδοσφαίρου όπως είναι το φαγητό. Νομίζω πως το γεγονός οτι έχουμε ήδη κάποιες εμπειρίες από αυτή τη χώρα μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά. Ωστόσο, δεν είχαμε πολύ καλά αποτελέσματα στο Confederation's Cup. Νομίζω πάντως οτι παίζοντας με ομάδες που θεωρούνται από τις καλύτερες του κόσμου, ήταν μία μεγάλη εμπειρία για εμάς.
Το μότο της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας είναι «Μετέτρεψε τα όνειρά σου, σε δύναμη»... Ποιο είναι το όνειρό σου για αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο.
Μπορεί πολλοί να ονειρεύονται να παίξουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ωστόσο ελάχιστοι καταφέρνουν να λάβουν μέρος σε αυτή τη διοργάνωση. Τέσσερα χρόνια πριν, την έβλεπα από την τηλεόραση και τώρα θα είμαι στον αγωνιστικό χώρο. Στόχος μου είναι να κάνουμε καλύτερα αποτελέσματα, από ότι στο τελευταίο Μουντιάλ. Κάτι που είναι περισσότερο στόχος, παρά όνειρο.
Υπάρχει κάτι που να έχει μείνει χαραγμένο στη μνήμη σου, από τότε που έβλεπε το Παγκόσμιο Κύπελλο στην τηλεόραση.
Το 2010 η Ιαπωνία έφερε καλύτερα αποτελέσματα από αυτά που περίμενε ο περισσότερος κόσμος. Ήταν η χρονιά που η Ιαπωνία έδειξε το πραγματικό της ταλέντο, με παίκτες όπως ο Καβασίμα και ο Χόντα. Έτσι κατάλαβα οτι μπορούσα και εγώ να παίξω κάποτε. Αυτό ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, εδώ στην Βραζιλία.

Keywords
Τυχαία Θέματα