20 χρόνια στον 42χρονο που «τσιμέντωσε» τη γυναίκα του

19:13 13/6/2014 - Πηγή: AEK365

Ποινή 20 χρόνων επέβαλαν οι δικαστές του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου στον 42χρονο καθηγητή μουσικής που κατηγορούνταν για τη δολοφονία της συζύγου του τον Σεπτέμβριο του 2008. Πάντως, του αναγνώρισαν το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, γεγονός που «έσπασε» τα ισόβια.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κατηγορούμενος φέρεται να σκότωσε τη σύζυγό του, την οποία στη συνέχεια έθαψε στο πάρκο Πικιώνη στη Φιλοθέη, δίπλα στο σπίτι τους.
Την ενοχή του 42χρονου είχε ζητήσει την Τετάρτη ο εισαγγελέας, ο οποίος πάντως είχε ζητήσει να μη μεταβληθεί η ισόβια κάθειρξη που είχε επιβληθεί

σε πρώτο βαθμό.
«Επέδειξε ιδιαίτερη σκληρή συμπεριφορά ακόμη και στο πτώμα της συζύγου του, το οποίο έκρυψε, πέταξε, ξεγύμνωσε, έθαψε και τσιμέντωσε χωρίς ίχνος αγάπης και συμπόνιας προς αυτήν» είπε χαρακτηριστικά ο εισαγγελικός λειτουργός, ο οποίος έκρινε ότι το έγκλημα του κατηγορουμένου ήταν προαποφασισμένο.
«Συνάγεται με σαφήνεια ότι ο κατηγορούμενος είχε αποφασίσει να σκοτώσει την σύζυγό εκ των προτέρων. Δεν υπήρξε ο έντονος καυγάς που υποστηρίζει. Έφαγε μαζί της, την άφησε να ξαπλώσει κι όταν εκείνη κοιμήθηκε τη χτύπησε με το σίδερο στο πρόσωπο. Βλέποντας ότι ήταν ακόμη ζωντανή την έσυρε στο μπάνιο και την έπνιξε. Ενήργησε με προμελετημένο δόλο και από πρόθεση τόσο κατά τη λήψη της απόφασης να σκοτώσει τη σύζυγό του όσο και κατά την εκτέλεση της πράξης».
Ο Εισαγγελέας έκρινε ακόμη ότι δεν αποδείχθηκε βρασμός ψυχής καθώς όπως είπε «η ψυχρή, απογυμνωμένη παντός συναισθήματος συμπεριφορά του προς την οικογένεια του θύματος μετά την πράξη και οι προσπάθειες του να κερδίσει χρόνο για να εξαφανίσει τα ίχνη της φρικτής και αποτρόπαιης πράξης του δεν συνηγορούν σε κάτι τέτοιο».

Keywords
Τυχαία Θέματα