Θάνατος βατράχου από εκτόξευση πυραύλου (ΦΩΤΟ)

14:51 13/9/2013 - Πηγή: AEK365

Η NASA έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφία από την εκτόξευση του πυραύλου που μετέφερε το διαστημικό όχημα LADEE και όπως φαίνεται η εκτόξευση προκάλεσε τον θάνατο ενός... βατράχου. Το άτυχο αμφίβιο εκτοξεύτηκε στον αέρα από το ωστικό κύμα που δημιούργησε η εκτόξευση του πυραύλου.
Ο βάτραχος πιθανώς βρισκόταν στην πισίνα, όπου αποθηκεύεται το νερό για την πρόληψη των πυρκαγιών, μετά από εκτοξεύσεις.
Στην αρχή υπήρχαν ερωτήματα κατά πόσον η εικόνα ήταν πραγματική, ωστόσο σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της διαστημικής βάσης, δεν πρόκειται

για φωτομοντάζ
"Η ομάδα που είναι υπεύθυνη για τις φωτογραφίες επιβεβαιώνει ότι ο βάτραχος είναι αυθεντικός και απαθανατίστηκε σε μία και μόνο λήψη από τις κάμερες που είχαν στηθεί για να φωτογραφίσουν την εκτόξευση" ανέφερε.
Το LADEE (Lunar Atmosphere and Dust Environment Explorer, Εξερευνητής Σεληνιακής Ατμόσφαιρας και Περιβάλλοντος Σκόνης) θα συλλέξει στοιχεία για τη σύνθεση και τη δομή της αραιής ατμόσφαιρας του φυσικού μας δορυφόρου.
Η αποστολή θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική επειδή οι επιστήμονες μπορεί μεν να αναζητούν εξωπλανήτες με ατμοσφαιρικά χαρακτηριστικά και συνθήκες παρόμοιες με εκείνες της Γης, όμως όπως φαίνεται υπάρχει πολύ μεγάλος αριθμός πλανητών με ατμόσφαιρες παρόμοιες με εκείνη της Σελήνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα