Τέλος το χαρτί υγείας στη Βενεζουέλα!

21:27 17/5/2013 - Πηγή: AEK365

Τεράστια έλλειψη σε... χαρτί υγείας αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Βενεζουέλας. Έξω από τα σούπερ μάρκετ υπάρχουν ουρές ατόμων που περιμένουν να πάρουν χαρτί υγείας και άλλα είδη πρώτης ανάγκης που βρίσκονται σε έλλειψη, ενώ τα ράφια είναι άδεια.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης η έλλειψη του χαρτιού υγείας δεν είναι η πρώτη που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της Βενεζουέλας, καθώς υπήρχαν επίσης ελλείψεις σε γάλα, βούτυρο και καφέ.

«Αυτό είναι το τελευταίο κομμάτι. Είμαι 71 χρόνων και αυτή είναι η πρώτη φορά που βλέπω κάτι τέτοιο» περιγράφει ο Μάνουελ Φακούντες. «Ψάχνω επί εβδομάδες.

Μου είπαν ότι σε αυτό το μαγαζί θα βρω. Έτσι τώρα στέκομαι στη σειρά» λέει η Κριστίνα Ράμος.

Οικονομολόγοι υποστηρίζουν ότι οι ελλείψεις στη Βενεζουέλα απορρέουν από τον έλεγχο των τιμών που πραγματοποιείται ώστε τα βασικά αγαθά να είναι προσιτά στα φτωχότερα τμήματα της κοινωνίας αλλά και στον έλεγχο που επιβάλει η κυβέρνηση στις ισοτιμίες των ξένων νομισμάτων.

Ωστόσο, από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, δηλώνει ότι πίσω από αυτό κρύβεται σχέδιο των αντικυβερνητικών δυνάμεων - συμπεριλαμβανομένου του ιδιωτικού τομέα- οι οποίες προκαλούν τεχνητές ελλείψεις σε μια προσπάθεια να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι προχωρά σε εισαγωγή 760.000 τόνων τροφίμων αλλά και 50 εκ. ρολών χαρτιού τουαλέτας.

Ο υπουργός Εμπορίου, Αλεχάντρο Φλέμινγκ κατηγόρησε για την έλλειψη του χαρτιού υγείας την «υπερβολική ζήτηση» που δημιουργήθηκε ως αποτέλεσμα της «εκστρατείας των μέσων ενημέρωσης που έχει ως στόχο να διαταράξει την ηρεμία της χώρας».

Keywords
Τυχαία Θέματα