Τελεσίγραφο από τη ΦΑΕ για το 44!

17:12 25/7/2012 - Πηγή: AEK365

Σε οριακό σημείο φτάνει πλέον η ανοιχτή υπόθεση της ΑΕΚ με την απλήρωτη δόση του άρθρου 44. Η προθεσμία που είχε δώσει η ΦΑΕ Αθηνών μέσω εξώδικου που είχε στείλει στην «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ εξέπνευσε στις 7 Ιουλίου, χωρίς να υπάρξει κάποια λύση, αφού η ομάδα δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τα 1,2 εκατ. ευρώ που απαιτούνται.
Το τελευταίο

διάστημα υπήρξε... σιγή ασυρμάτου από την πλευρά της Εφορίας, όμως αυτή επέστρεψε στο προσκήνιο και με νέο έγγραφο που έστειλε στην ΠΑΕ ενημερώνει την ΑΕΚ πως αν δεν καλύψει την οφειλή της μέσα σε πέντε ημέρες, θα προχωρήσει στην κατάθεση αίτησης διάρρηξης του άρθρου 44, προκειμένου να... αποβληθεί ουσιαστικά η ΑΕΚ από τη ρύθμιση που έδιωξε από τις πλάτες της υποχρεώσεις που ξεπερνούσαν τα 140 εκατ. ευρώ!
Περιθώρια άλλα πλέον δεν υπάρχουν και στην ΑΕΚ σκοπεύουν να κάνουν αγώνα δρόμου, ώστε να πληρώσουν τη δόση εντός της προθεσμίας. Αυτή τη στιγμή, έπειτα από την πληρωμή των προκαταβολών που δόθηκαν στον Γκούντγιονσεν και τον Γκερέιρο για να διακανονίσουν τα χρήματα που τους όφειλε η ομάδα, στην ΠΑΕ λείπουν περίπου 300.000 ευρώ, προκειμένου να συγκεντρώσει τα 1,2 εκατ. ευρώ και να πληρώσει τη δόση.
Αυτά τα χρήματα η διοίκηση θα προσπαθήσει να τα βρει μέσω της διαφοράς που θα προκύπτει από την φετινή εγγυητική επιστολή συγκριτικά με την περσινή (αν ολοκληρωθεί η διαδικασία επιτυχώς θα της επιστραφούν 200.000 ευρώ) και μέσω προσωπικών επαφών του Ανδρέα Δημητρέλου.
Όσον αφορά τα υπόλοιπα χρήματα που απαιτούνται προκειμένου να εξασφαλίσει αυτή τη στιγμή η ΠΑΕ την συμμετοχή της στο επόμενο πρωτάθλημα, αν προχωρήσει το σχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για έκδοση προσωρινής φορολογικής ενημερότητας στις ΠΑΕ που έχουν πρόβλημα, η ομάδα θα πρέπει να βρει περίπου άλλες 300.000 ευρώ για να καλύψει τις άλλες υποχρεώσεις της και να εξασφαλίσει (προσωρινά) την επιβίωσή της...

Keywords
Τυχαία Θέματα