Τελειώνει ο Σπανούλης από Ολυμπιακό

10:10 5/7/2013 - Πηγή: AEK365

Δεδομένη θεωρεί την απόφαση του Βασίλη Σπανούλη να μην συνεχίσει στον Ολυμπιακό σε ρεπορτάζ η «Mundo Deportivo» ακόμα και σε πρόταση 2,4 εκατ. ευρώ και σπεύδει να εξηγήσει τα αίτια.

«Ο Σπανούλης δεν θέλει να συνεχίσει στον Ολυμπιακό». Αυτός είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ της «Mundo Deportivo», που αναφέρει πως ο Λαρισαίος γκαρντ είναι αποφασισμένος να αποχωρήσει από τους «ερυθρόλευκους» και θα το γνωστοποιήσει στο σημερινό ραντεβού με τους Αγγελόπουλους. Μάλιστα, οι Καταλανοί

υποστηρίζουν πως η απόφαση αυτή δεν έχει να κάνει με οικονομικούς λόγους και σπεύδει να αναλύσει τα κίνητρα της φυγής του δις MVP των Final-4 της Πόλης και του Λονδίνου.

"Ο Λαρισαίος άσος είναι αποφασισμένος να αφήσει τον δις πρωταθλητή Ευρώπης για να αγωνιστεί έξω από την χώρα του και αυτό θα γνωστοποιήσει στους αδερφούς Αγγελόπουλους στην προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση στην Αθήνα μεταξύ του παίκτη και των ιδιοκτητών της ομάδας», αναφέρει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ. «Οι παράγοντες του Ολυμπιακού θα επιχειρήσουν να τον κάνουν να αλλάξει γνώμη, όμως η απόφαση του Σπανούλη φαίνεται σταθερή και θα είναι δύσκολο να αλλάξει. Ο Ολυμπιακός έχει προχωρήσει σε σημαντική μείωση του μπάτζετ αλλά η απόφαση του Σπανούλη δεν έχει σχέση με το οικονομικό. Ο παίκτης μάλιστα είναι έτοιμος να αποχωρήσει από την ομάδα του Πειραιά ακόμα και αν του γίνει πρόταση για ίδιο συμβόλαιο με το προηγούμενο (2.400.000 ευρώ "καθαρά") ή και συμβόλαιο με περισσότερα χρήματα».


«Βόμβα» του «La Bomba» για Σπανούλη!
Αγγελόπουλοι και Σπανούλης στο τραπέζι
Οσο για το ποια είναι τα κίνητρα της φυγής του MVP της περσινής Ευρωλίγκας αλλά και του Final-4 του Λονδίνου; Η απάντηση του ρεπορτάζ είναι η συγκεκριμένη: »Οι λόγοι είναι προσωπικοί και έχουν να κάνουν κυρίως με την έλλειψη κινήτρου στην Αθήνα μετά από αρκετά χρόνια στους δύο μεγάλους της πρωτεύουσας (Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό) αλλά και δύο Ευρωλίγκες στα δύο τελευταία χρόνια. Ο Έλληνας άσος θέλει να αλλάξει περιβάλλον για να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις στην καριέρα του από τη στιγμή που έχει χρόνο μπροστά του, όντας 31 ετών (τα κλείνει στις 7 Αυγούστου). Ένα ακόμα από τα κίνητρα του Σπανούλη για να πάει στο εξωτερικό είναι η απογοήτευσή του με το ελληνικό μπάσκετ.Το μόνο ενδιαφέρον που υπάρχει στο πρωτάθλημα είναι ποιός από τους δύο μεγάλους θα πάρει το πρωτάθλημα ενώ υπάρχει και βία που κυριαρχεί στις εξέδρες».

Οσο για το τέλος, το ρεπορτάζ σπεύδει να αναφερθεί στις επιλογές του «V-Span» στη μετά-Ολυμπιακό εποχή. «Με τον Ολυμπιακό εκτός παιχνιδιού, οι επιλογές του Σπανούλη περιορίζονται σε τρεις: ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μπαρτσελόνα και με λιγότερες πιθανότητες η Γαλατάσαραϊ», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά και καταλήγει: «Οι πρωταθλητές Ρωσίας είναι ανίκητοι σε οικονομικό επίπεδο καθώς έχουν καταθέσει πρόταση 10 εκατομμυρίων ευρώ "καθαρά" για τρία χρόνια. Η Μπαρτσελόνα φαίνεται πως έχει πιάσει "κορυφή" με την πρόταση των 2,6 εκ.ευρώ το χρόνο για τριετές συμβόλαιο, όμως διαθέτει και άλλα πλεονεκτήματα, που μπορεί να είναι σημαντικά για τον Έλληνα παίκτη. Αυτά είναι το υψηλό βιοτικό επίπεδο και το κλίμα που μοιάζει με αυτό της Αθήνας αλλά και ένα πρωτάθλημα καλύτερο από το ρωσικό και το ελληνικό, χωρίς βία στις εξέδρες, και με έναν σύλλογο οργανωμένο και με παγκόσμια δυναμική που μπορεί να προσελκύει χορηγούς».

Keywords
Τυχαία Θέματα