Τα τελευταία λόγια θανατοποινιτών!

22:10 8/7/2013 - Πηγή: AEK365

Πολλές φορές γίνεται λόγος για τα τελευταία λόγια μεγάλων ανδρών, όμως τώρα μια ιστοσελίδα έρχεται για να μας μάθει τα τελευταία λόγια των... θανατοποινιτών!

Στο Τέξας από τον Δεκέμβριο του 1982, καταγράφονται τα τελευταία λόγια θανατοποινιτών και αυτό ήταν το πρώτο υλικό για την ιστοσελίδα.

Οι φράσεις τους φανερώνουν τις περισσότερες φορές την ανθρώπινη απόγνωση απέναντι στο επικείμενο τέλος. Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν και την τελευταία στιγμή την αθωότητά τους, άλλοι παραδέχονται το έγκλημά τους και άλλοι ζητούν συγχώρεση.

Το 1997 ο θανατοποινίτης Ντέιβιντ Σπενς

λίγο πριν τον εκτελέσουν είπε: «Θέλω να καταλάβετε ότι λέω την αλήθεια όταν λέω ότι δεν σκότωσα τα παιδιά σας».

Από την άλλη, ο Κορνήλιος Γκος, ο οποίος πραγματοποίησε διάρρηξη και ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τον ιδιοκτήτη του σπιτιού παραδέχτηκε το έγκλημά του και θέλησε να ζητήσει συγγνώμη: «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων. Δε μπορώ να πω κάτι άλλο που θα βοηθούσε απλά ελπίζω μέσω του Θεού να με συγχωρήσετε».

Ο Τσαρλς Μπας, ο οποίος καταδικάστηκε για την δολοφονία ενός αστυνομικού και εκτελέστηκε το 1986 σε ηλικία 30 ετών ανέφερε απλώς: «Το αξίζω. Λέω σε όλους αντίο».

Την ίδια αντίδραση είχε και ο Τζέιμς Κολμπερν ο οποίος το 2003, οδήγησε μια γυναίκα στο διαμέρισμά του, πήγε να τη βιάσει και όταν εκείνη αντιστάθηκε τη μαχαίρωσε μέχρι θανάτου.

«Τίποτε από όλα αυτά δεν θα έπρεπε να είχε γίνει και τώρα πεθαίνω, δεν υπάρχει κάτι πια που να με ανησυχεί. Ξέρω πως ήταν λάθος. Δε φταίει κανείς άλλος παρά ο ίδιος μου ο εαυτός».

Ωστόσο, υπάρχουν κι αυτοί που παραδέχονται την ενοχή τους, αλλά θεωρούν ότι δεν τους αξίζει η θανατική ποινή.

«Είμαι στη φυλακή για 8μισυ χρόνια. Νιώθω πως δεν είμαι πια απειλή για την κοινωνία. Νιώθω πως η τιμωρία τελειώνει αλλά αδικούνται με αυτόν τον τρόπο οι φίλοι μου», είπε ο Ρίκυ Λι Γκριν.

«Για 9 χρόνια σκεφτόμουν τη θανατική ποινή, το κατά πόσο είναι σωστό ή λάθος και δεν έχω καμία απάντηση. Αλλά δε πιστεύω ότι ο κόσμος θα είναι καλύτερος ή πιο ασφαλής χωρίς εμένα», ανέφερε ο Τζέφρει Ντάουτι.

Από την άλλη κάποιοι διατήρησαν το χιούμορ της και την τελευταία στιγμή. Για παράδειγμα ο Τζεσε Χερνάντεζ επέλεξε τα τελευταία του λόγια να αφορούν την ομάδα του φωνάζοντας «Go Cowboys!»!

Ο Χερνάντεζ καταδικάστηκε σε θάνατο επειδή χτύπησε με φακό στο κεφάλι ένα 11μηνών αγοράκι και την αδερφή του, τα οποία υποτίθεται πως έπρεπε να τα προσέχει. Το αγοράκι δεν άντεξε και άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο Ντέιβιντ Ρέι Χάρις αποχαιρέτησε αυτόν τον κόσμο λέγοντας : «Κύριε, τιμώντας έναν αληθινό Αμερικανό ήρωα, let's roll».

Keywords
Τυχαία Θέματα