Τα λόγια του Ντέμη και οι επαφές του Βιντιάδη

09:16 29/3/2013 - Πηγή: AEK365

ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Για "πυρετό επαφών όλο το βράδυ στο Λονδίνο", κάνει λόγο η εφημερίδα τονίζοντας για την ιστορία Βιντιάδη: "Η προσπάθεια του Βιντιάδη βρίσκεται πλέον μία ανάσα από την ολοκλήρωσή της και μέσα στα επόμενα 24ώρα, ο ίδιος αποκαλύπτει τι έχει καταφέρει και τι όχι, μέσω συγκεκριμένης πρότασης που θα κάνει για την ΑΕΚ. Στα τηλέφωνα με τον Χάρις και αναλυτική συζήτηση για όλες τις λεπτομέρειες. Στόχος είναι η εβδομάδα που έρχεται να

είναι η εβδομάδα της... λύτρωσης, με άφιξη και του Άγγλου επιχειρηματία πιθανότατα τη Δευτέρα ή Τρίτη. Πολύ πιθανό ο βιντιάδης να μιλήσεις με τον Πέτρο Παππά για τη συνάντηση ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο". Σχετικά με τον Νικολαϊδη η ΩΡΑ, τονίζει τη δήλωσή του "Να σωθεί η ΑΕΚ" και σημειώνει: "Η Ένωση συνεχίζει να διασύρεται στα ανακριτικά γραφεία με την προσέλευση πρώην προέδρων της, αλλά ο Ντέμης που κατέθεσε τις δικές του θέσεις χθες στην Ευελπίδων, έβαλε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση".

SPORTDAY

Με το θέμα Βιντιάδη ασχολείται η εφημερίδα, κάνοντας λόγο για "σιγουριά", προσθέτοντας: "Η αισιοδοξία από πλευράς Βιντιάδη για την πορεία του... deal και η αναμενόμενη άφιξη του Χάρις στις αρχές της εβδομάδας". Πιο αναλυτικά η SD γράφει στο ρεπορτάζ της: "Στο χείλος του γκρεμού βρίσκεται η ΑΕΚ, στην οποία η μοναδική λύση που υπάρχει αυτή τη στιγμή και υπάρχουν κάποιες προοπτικές είναι εκείνη του Δημήτρη Βιντιάδη.

Πλέον στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στον Έλληνα επιχειρηματία, ο οποίος προσπαθεί να εξασφαλίσει τα χρήματα που απαιτούνται για να μπει στη διοίκηση της ΠΑΕ.

Η συγκεκριμένη υπόθεση έχει κουράσει κάποιους, αφού εκτυλίσσεται από τον περασμένο Αύγουστο, και έχουν φτάσει στο σημείο να αμφισβητούν τις προθέσεις του.

Από το στενό περιβάλλον του 32χρονου άνδρα μεταφέρεται πως θα υπάρξει αίσιο τέλος. Μάλιστα, ο Βιντιάδης παρουσιάζεται το τελευταίο διάστημα σίγουρος για την έκβαση και σύντομα θα σημειωθούν θετικές εξελίξεις.

Οι άνθρωποι που βρίσκονται κοντά του εκτιμούν πως θα επιτευχθεί η συμφωνία. Ωστόσο, απομένει αρκετός δρόμο για να περάσουμε από τη θεωρία στην πράξη και να πέσουν οι υπογραφές.

Αυτό θα γίνει όταν έρθει στην Ελλάδα ο Κιθ Χάρις, με τον οποίο ο υποψήφιος αγοραστής βρίσκεται σε καθημερινή επικοινωνία μαζί του. Εκείνο που περιμένει ο Βιντιάδης είναι να αποτυπωθεί και εγγράφως η συμφωνία για συμμετοχή στο εγχείρημα των επενδυτών που έχει βρει ο Χάρις, ώστε να «τρέξουν» άμεσα οι εξελίξεις.

Από την πλευρά του Έλληνα επιχειρηματία προκύπτει ότι αυτό θα συμβεί άμεσα και η άφιξη του Χάρις αναμένεται στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Όσον αφορά την πολυαναμενόμενη συνάντηση της τριάδας Βιντιάδη-Παππά-Μελισσανίδη, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι νεότερο. Αυτό οφείλεται στον πρώτο, ο οποίος θέλει να οριστεί πρώτα το «πακέτο», ώστε να παρουσιάσει συγκεκριμένα νούμερα στους άλλους δύο επιχειρηματίες".

LIVE SPORT

Με τις δηλώσεις του Ντέμη Νικολαϊδη, μετά την παρουσία του στην εισαγγελία, ασχολείται κατά κύριο λόγο η εφημερίδα: "Δήλωση με νόημα του Νικολαϊδη: "Να σωθεί η ομάδα μας". Παρουσιάστηκε στη ΓΑΔΑ, κατέθεσε στην Ευελπίδων για τα χρέη της ΑΕΚ. Σειρά παίρνει ο... στρατιώτης Αδαμίδης, ακολουθεί ο Θανόπουλος".

GOAL

"Στο κάδρο οι μέτοχοι" γράφει η εφημερίδα, αναφερόμενη φυσικά στα όσα γίνονται στα διοικητικά: "Τα χρέη της ΠΑΕ είναι πιθανό να τους φέρουν ενώπιον των ανακριτών. Ποινική δίωξη στον Ντέμη, που αφέθηκε ελεύθερος και δήλωσε "καθαρός". Ίδια τακτική και από τον Θανόπουλο. Ο Αδαμίδης θα δώσει εξηγήσεις στην στρατιωτική δικαιοσύνη".Χαρακτηριστικό το δημοσίευμα του Goal: "Τα εντάλματα συλλήψεων των προέδρων της ΑΕΚ από το 2004 έως το 2011 για χρέη της ΠΑΕ προς το Δημόσιο έχουν προκαλέσει τσουνάμι εξελίξεων και έχουν βάλει «φωτιά» στους μετόχους της εταιρείας.

Οι οικονομικές εκκρεμοτήτες της ΠΑΕ εμπλέκουν όλους όσοι διοίκησαν την ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια και πιθανότατα να κληθούν σε απολογία και οι μέτοχοι που διόρισαν τους εκάστοτε προέδρους. Δηλαδή, ο Νίκος Νοτιάς, ο Πέτρος Παππάς, ο Γκίκας Γκούμας... Πολύ σύντομα και λόγω της Δικαιοσύνης το κρυφτούλι που παίζεται στην Ενωση ίσως λάβει τέλος.

Χθες λοιπόν ασκήθηκε ποινική δίωξη για χρέη ύψους 35 εκατ. ευρώ στον Ντέμη Νικολαΐδη σε βαθμό πλημμελήματος, επειδή τα χρέη επί προεδρίας του δεν αφορούν οφειλές του ΦΠΑ. Ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ πήγε στη ΓΑΔΑ και εν συνεχεία στον εισαγγελέα, όπου έδωσε εξηγήσεις και πήρε αναβολή μέχρι το Σάββατο (30/3). Ο δικηγόρος του θα ζητήσει νέα αναβολή μέχρι να οριστεί τακτική δικάσιμος. Η διαφορά ανάμεσα στην κακουργηματική δίωξη που ασκήθηκε προς τους Δημητρέλο (ως νυν προέδρου) και Αδαμίδη με το πλημμέλημα που βαραίνει τους Νικολαΐδη, Θανόπουλο αλλά και τον Αδαμίδη για τις συνολικές οφειλές της ΑΕΚ προς το Δημόσιο είναι μεγάλη και σημαντική.

Το πρόβλημα που αφορά τη μη απόδοση ΦΠΑ με βεβαιωμένες οφειλές θεωρείται κακουργηματική πράξη και βαραίνει μόνο τον υπογράφοντα που επί θητείας του δημιουργήθηκε το πρόβλημα (Αδαμίδης), αλλά και τον νυν πρόεδρο της εταιρείας (Δημητρέλο).

Το νέο ζήτημα αφορά το σύνολο των οφειλών της ΠΑΕ προς το Δημόσιο, ενώ περιλαμβάνεται και όλο το ποσό που οφείλεται μέχρι την πλήρη αποπληρωμή του άρθρου 44 (το 2014). Μέχρι να κλείσει η οφειλή και να σβήσει το ποσό, τα χρέη της ΠΑΕ προς το Δημόσιο εμφανίζονται στο σύνολό τους και υπερβαίνουν τα 100 εκατ. ευρώ.

Μέρος αυτών (περίπου 35,6 εκατ. ευρώ) βαρύνουν τον Νικολαΐδη. Αναλογικά και με τρόπο υπολογισμού της Δικαιοσύνης, με ανάλογα ποσά θα βαρύνονται και οι Θανόπουλος και Αδαμίδης. Ωστόσο, το συγκεκριμένο αδίκημα είναι πλημμέλημα και το θέμα θα φτάσει σε δίκη στην τακτική Δικαιοσύνη.

Στα χέρια του στρατού ο Αδαμίδης

Το μεγαλύτερο πρόβλημα από τους κληθέντες προέδρους αντιμετωπίζει ο Σταύρος Αδαμίδης. Ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ βαρύνεται τόσο για τις συνολικές οφειλές της εταιρείας προς το Δημόσιο όσο και για τη μη καταβολή ΦΠΑ, αλλά ακόμα δεν έχει πάει στη ΓΑΔΑ για να καταθέσει. Η περίπτωσή του, όμως, είναι ιδιαίτερη λόγω Στρατού.

Εδώ και 17 ημέρες ο Αδαμίδης υπηρετεί τη θητεία του στον Αυλώνα και βρίσκεται εκτός με άδεια ορκωμοσίας. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να πάει στην Ασφάλεια αυτοβούλως, αλλά θα πρέπει να τον συλλάβει κατ' αρχάς η Στρατονομία και εν συνεχεία να δώσει εξηγήσεις στη στρατιωτική Δικαιοσύνη.

Τακτική «Ντέμη» θα ακολουθήσει ο Θανόπουλος

Οπως ακριβώς κινήθηκε ο Ντέμης Νικολαΐδης κατά τη χθεσινή του παρουσία στον ανακριτή, ανάλογα θα πράξει και ο Νίκος Θανόπουλος. Ως πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ έχει λάβει ήδη τη σχετική ειδοποίηση από την τακτική Δικαιοσύνη και ετοιμάζεται να παραστεί στον εισαγγελέα μέσα στην επόμενη εβδομάδα προκειμένου να ξεκαθαρίσει την κατάσταση και να απολογηθεί για τις κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ακολουθήσει την ίδια τακτική με τον Νικολαΐδη, θα ζητήσει χρόνο-αναβολή και θα περιμένει την εκδίκαση της υπόθεσης. Πιθανότατα το ποσό που αναλογεί σε εκείνον θα είναι παραπλήσιο με τα 35,6 εκατ. ευρώ.

Ο Θανόπουλος υποστηρίζει σε συνεργάτες του πως είναι απαραίτητο να υπάρξει δικαιοσύνη, να λάμψει και να αποκατασταθεί η αλήθεια στην ΑΕΚ. Δεν θέλει να βαρύνεται άλλο με ευθύνες που θεωρεί πως δεν του αναλογούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα