Συζητάνε την έξοδο της Κύπρου από το Ευρώ

14:19 21/3/2013 - Πηγή: AEK365

Στην διάρκεια τηλεδιάσκεψης των μελών του Euro Working Group συζητήθηκε ακόμα και το ενδεχόμενο εξόδου της Κύπρου από την Ευρωζώνη όπως μεταδίδει το Reuters.
Τα μέλη του Euro Working

Group υποστηρίζουν πως στην Κύπρο επικρατεί χάος και εξέτασαν το ενδεχόμενο επιβολής ελέγχου στη διακίνηση κεφαλαίων, προκειμένου να προστατευτεί η Ευρωζώνη από ενδεχόμενη κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας.
Αξιωματούχος του Euro Working Group δήλωσε ότι είναι οι Κύπριοι είναι δύσκολο να καταλήξουν σε λογικές αποφάσεις, ενώ αναφέρθηκε σε μια «ανοικτή συζήτηση» αναφορικά με το ενδεχόμενο εξόδου της Κύπρου από την ευρωζώνη.
Μάλιστα, περιέγραψε τα συναισθήματα που επικράτησαν ως «πολύ έντονα» και έκανε λόγο για «ανοιχτή συζήτηση αναφορικά με το ενδεχόμενο η Κύπρος να εγκαταλείψει την ευρωζώνη».
Πρόσωπο που έχει λάβει γνώση των συζητήσεων στο πλαίσιο του Euro Working Group επισημαίνει στο protothema.gr σημείωσε ότι «αν ξανανοίξουν οι κυπριακές τράπεζες θα είναι είτε υπό ρωσική ιδιοκτησία, είτε διασπασμένες σε καλή και κακή τράπεζα. Αλλά δεν ξέρω αν η Κύπρος, όταν θα ξανανοίξουν οι τράπεζές της θα είναι εντός ή εκτός ευρώ».

Keywords
Τυχαία Θέματα