Συρίγος: Όλοι θέλουν υποχείριο τους την ΕΡΤ

11:30 17/6/2013 - Πηγή: AEK365

Ο Φίλιππος Συρίγος πήρε θέση για τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στην ΕΡΤ και υποστήριξε πως κανένα κόμμα όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει δείξει ότι θέλει να αναμορφώσει πραγματικά την ΕΡΤ γιατί, όπως είπε την θέλουν όλοι υποχείριο.

Σε δηλώσεις του στον NOVAΣΠΟΡ FM 94.6, ο γνωστός δημοσιογράφος τόνισε: «Έχω την εντύπωση πως ήθελε η κυβέρνηση να δημιουργήσει έναν αποπροσανατολισμό μετά το ναυάγιο στην

αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ. Είναι μια πράξη προσχηματική. Δεν κλείνεις έναν οργανισμό για να τον αναμορφώσεις. Κανένα κόμμα δεν έχει δείξει ότι θέλει την πραγματική αναμόρφωση της ΕΡΤ, υποχείριο τη θέλουν όλοι. Θα μπορούσε να γίνει ένας ανεξάρτητος οργανισμός η ΕΡΤ, αλλά αυτή η θέληση από τα κόμματα δεν υπάρχει. Άρα είτε ανοιχτή, είτε κλειστή είτε μισάνοιχτη, για μένα κανείς δεν θέλει πραγματικά να την αλλάξει και να την κάνει αυτή που πρέπει. Όλα όσα ακούμε είναι υποκριτικά πέρα για πέρα. Κι έτσι την πληρώνουν απλοί εργαζόμενοι, που δεν φταίνε σε τίποτα. Εγώ έμεινα στην ΕΡΤ δώδεκα χρόνια και το 1991 έφυγα. Δεν είχα πάρει ποτέ μία δραχμή πάνω από τη συλλογική σύμβαση».
Ο Φίλιππος Συρίγος μίλησε για τα προβλήματα που έχει η ΕΡΤ λέγοντας το εξής: «Η ΕΡΤ νοσούσε εδώ και πάρα πολλά χρόνια, αλλά αυτό δεν ήταν θέμα των δημοσιογράφων και των εργαζομένων. Ήταν θέμα των εκάστοτε κυβερνήσεων που το συντηρούσαν προς ίδιο όφελος και χρησιμοποιούσαν την ΕΡΤ ως κομματικό δεκανίκι τους. Τα σκάνδαλα έγιναν από στελέχη που όρισαν οι ίδιες οι κυβερνήσεις. Και οι δημοσιογράφοι που έπαιρναν χρήματα ή μπόνους, ήταν επειδή τα έγιναν οι εκάστοτε κυβερνήσεις. Η κρατική τηλεόραση βρισκόταν πάντα κάτω από την εξουσία της κάθε κυβέρνησης. Δεν ήταν ποτέ δημόσια, αλλά κρατική, υπό τις ευλογίες και την καθοδήγηση της κυβέρνησης».
Στην συνέχεια πρόσθεσε: «Όταν υπάρχει αυτή η κυβερνητική προπαγάνδα είναι λογικό να διχάζεται ο κόσμος. Η κοινή γνώμη είναι πολύ εύκολο να παραπλανηθεί. Άλλωστε υπάρχει μία συντονισμένη προσπάθεια από τα περισσότερα μέσα προς αυτή την κατεύθυνση. Μια μερίδα του κόσμου τρώει το δόλωμα και ακολουθεί από πίσω», ανέφερε και συνέχισε: «Πώς τη θέλουν την ΕΡΤ; Με τα τούρκικα σίριαλ, τα πρωινάδικα και τα άλλα ξεράσματα της ιδιωτικής τηλεόρασης; Εμείς θέλουμε την ΕΡΤ ανεξάρτητη από κρατικούς μηχανισμούς και να προωθεί τον πολιτισμό και τον αθλητισμό».
Τέλος, ανέφερε: «Συμπαρίσταμαι στους ανθρώπους που δοκιμάζονται. Καλό είναι να μείνει ανοιχτή η ΕΡΤ, αλλά και να εκσυγχρονιστεί. Όχι να φύγει κόσμος για να γίνει αυτό, αλλά να σπάσει τα δεσμά από τον κρατικό έλεγχο».

Keywords
Τυχαία Θέματα