Συνέλαβαν τον Μάουρι, έρευνες για Κόντε

10:33 28/5/2012 - Πηγή: AEK365

Λίγο πριν η Εθνική Ιταλίας ξεκινήσει την προσπάθεια της για τα τελικά του EURO 2012 νέα στοιχεία για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων έρχονται να προκαλέσουν τριγμούς στα θεμέλια του ιταλικού ποδοσφαίρου. Πιο συγκεκριμένα με εντολή της Εισαγγελίας της Κρεμόνα, συνελήφθη και οδηγήθηκε στην φυλακή ο αρχηγός της Λάτσιο, ο Στέφανο Μάουρι που κατηγορείται

για συμμετοχή σε οργάνωση με στόχο τον επηρεασμό αποτελεσμάτων.
Την ίδια στιγμή πραγματοποιήθηκε έλεγχος στην οικία του προπονητή της Γιουβέντους, Αντόνιο Κόντε καθώς υπάρχουν υποψίες πως την περίοδο που ήταν στον πάγκο της Σιένα συμμετείχε ή γνώριζε για την χειραγώγηση αποτελεσμάτων στους αγώνες με Νοβάρα και Αλμπινολέφε.
Επιπλέον, στο προπονητικό κέντρο όπου προετοιμάζεται η Εθνική Ιταλίας έφτασαν δυο αυτοκίνητα της αστυνομίας νωρίς το πρωί και πέντε αστυνομικοί ερεύνησαν το δωμάτιο που φιλοξενείται ο Ντομένικο Κρισίτο της Ζενίτ καθώς υπάρχουν και για αυτόν υποψίες για συμμετοχή στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων μαζί με τον, τότε συμπαίκτη του στην Τζένοα, τον Κάχα Καλάντζε.
Ο υπεύθυνος ερευνών, Γκουίντο Σαλβίνι, πέρα από την σύλληψη του Μάουρι διέταξε και την σύλληψη άλλων 10 νυν ή πρώην ποδοσφαιριστών. Πρόκειται για τους Ομάρ Μιλανέτο (νυν μέσος της Πάντοβα, πρώην της Τζένοα), Κριστιάν Μπερόνι (νυν φορ της Σαμπντόρια, πρώην της Νοβάρα), Πάολο Ακέρμπις ( τερματοφύλακας της Βιτσέντζα), Αλεσάντρο Πελικόρι (πρώην επιθετικός της Τορίνο), Μάρκο Τουράτι (αμυντικός της Μόντενα), Ματέο Γκρίτι (τερματοφύλακας της Πετρολούλ Πλοϊέστι), Ιβάν Τίσι (πρώην μέσος νυν διοικητικός παράγοντας).
Σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα οι παραπάνω ποδοσφαιριστές δωροδοκούνταν προκειμένου να συμβάλουν στο στήσιμο αγώνων προς όφελος παράνομων στοιχηματικών εταιρειών σε Ασία και Σιγκαπούρη.

Keywords
Τυχαία Θέματα