«Ο κόσμος θα σώσει την ΑΕΚ»

09:22 28/5/2012 - Πηγή: AEK365

Για την κατάσταση σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ και την ανάγκη που έχει η ΑΕΚ από τον κόσμο της, προκειμένου να επιβιώσει μίλησε ο Δημήτρης Χατζηχρήστος στην Κιτρινόμαυρη Ωρα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τους φιλάθλους της ΑΕΚ, που θα πρέπει να ενεργοποιηθούν μαζικά: «Πάνε τρία χρόνια τώρα που ως εμπλεκόμενος συνειδητοποίησα ότι ο κόσμος είναι η δύναμη, αλλά ο κόσμος δεν μπορεί

να το καταλάβει κι έτσι μοιραία οδηγούμαστε σε τέτοιες καταστάσεις και στο μπάσκετ και στο ποδόσφαιρο. Αν ανταποκρινόταν με βάση την ιστορία της ΑΕΚ, την ιδεολογία και το πιστεύω του καθενός θα υπήρχαν άλλες προοπτικές. Όταν μπήκαμε στην Ερασιτεχνική ο βασικός σκοπός και στόχος μας ήταν να έχει το σωματείο 10.000 μέλη για να ζει μόνο του, να μπορεί ο εκάστοτε πρόεδρος να κάνει τη δουλειά του και να ελέγχεται κιόλας. Χρειάζεται όμως μαζική και συστηματική παρουσία του κόσμου για να δημιουργεί υποχρεώσεις στους διοικούντες».

Για την τωρινή συμπεριφορά των φιλάθλων, που δημιουργεί δυσλειτουργία στην ομάδα: «Δυστυχώς, όμως, ο κόσμος έχει μετουσιωθεί σε κόσμο πελάτη και τα κριτήρια είναι εντελώς διαφορετικά. Ένας πελάτης αν δεν δει καλό προϊόν γυρίζει την πλάτη και στην προκειμένη περίπτωση, αφού δεν μπορεί να στραφεί σε ένα άλλο προϊόν, πηγαίνει σπίτι, κλείνεται εκεί και έχει και άποψη. Όλα αυτά δημιουργούν τρομερή δυσλειτουργία στην ΑΕΚ, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει με αφανισμό. Έτσι, με όλα αυτά που συμβαίνουν γενικότερα στην ΑΕΚ, το θέμα του μπάσκετ έρχεται δεύτερο».

Για το τι θα μπορούσε να πετύχει η ΑΕΚ εάν συσπειρωνόταν ο κόσμος της: «Αν διαθέσει η ΠΑΕ 50.000 διαρκείας με 150 ευρώ και ο κόσμος ανταποκριθεί σημαίνει ότι υπάρχουν 7.500.000 ευρώ, με τα οποία σώζεται όλη η ΑΕΚ. Με αυτό το ποσό πληρώνεις την εφορία, στήνεις ομάδα, «φτιάχνεται» η Ερασιτεχνική και «βολεύεται» και το μπάσκετ. Έχουμε, όμως, τα κότσια να το κάνουμε; Δυστυχώς, ο κόσμος δεν μπορεί να καταλάβει ότι βάζοντας 150 ευρώ και εξαντλώντας τα εισιτήρια μπορούμε να σώσουμε όλη την παρτίδα. Είναι μια καλή προοπτική, όμως πρέπει να σταματήσει η νοοτροπία «αγοράζω διαρκείας για το Νικολαΐδη, τον Σκόκο ή όποιον άλλον» και να υπάρξει πλέον η νοοτροπία «αγοράζω διαρκείας για την ΑΕΚ, τη διαχρονική και όχι την εμπορική».

Για τη φετινή πορεία της ΑΕΚ στην Α2: «Επιτυχημένη χρονιά με την ΑΕΚ στην Α2 δεν υπάρχει. Πέρυσι βρέθηκε ο Γεωργαντζόγλου στο παρά πέντε και σώσαμε την κατάσταση. Τώρα, όμως, ποιος θα βρεθεί;».

Για το μέλλον της ΑΕΚ: «Για το πλάνο εξυγίανσης είχα επισημάνει από την πρώτη στιγμή ότι δεν θα υπήρχε ανταπόκριση και δυστυχώς ο κόσμος δεν με διέψευσε. Με αυτά τα δεδομένα, λοιπόν, φοβάμαι ότι δεν θα έχουμε τη δυνατότητα επιλογής. Η ΑΕΚ είναι ακέφαλη και ουσιαστικά έχει μπει ένα άτυπο ενοικιάζεται. Από τη στιγμή που δεν μπορεί να μπει πωλητήριο, αφού στοιχίζει 1.000.000-1.500.000 ευρώ, μπαίνει ενοικιαστήριο που δεν στοιχίζει τίποτα. Αν μπορεί να μας πει κάποιος με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, τι γίνεται αν πέσει η ΑΕΚ στη Β' Εθνική, μηδενίζονται τα χρέη της

Keywords
Τυχαία Θέματα