Συνάντηση με την τρόικα την Τρίτη στο Παρίσι

11:37 24/11/2014 - Πηγή: AEK365

Συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας θα έχει αύριο Τρίτη στο Παρίσι η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα, προκειμένου να προχωρήσει η αξιολόγηση και να εξετασθεί το πλαίσιο της επόμενης μέρας.
Τα παραπάνω ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, σημειώνοντας ότι το «ραντεβού» με την τριμερή κλείστηκε αργά χθες βράδυ.
Σημειώνεται ότι χθες έπειτα από συνεχείς συσκέψεις του οικονομικού επιτελείου και υπό τον πρωθυπουργό, η ελληνική πλευρά απέστειλε νέα δημοσιονομικά στοιχεία

προς τους δανειστές.
Με την τρόικα να πιέζει ασφυκτικά, με αιχμή το δημοσιονομικό κενό του 2015, οι πιθανότητες επίτευξης συνολικής συμφωνίας έως το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου ολοένα και λιγοστεύουν, καθώς τα χρονικά περιθώρια είναι πλέον ασφυκτικά.
Μιλώντας χθες στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, παραδέχθηκε πως η διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη «είναι η πιο δύσκολη», κάτι που όπως είπε, ήταν αναμενόμενο καθώς «αυτή είναι η τελευταία αξιολόγηση».
Τόνισε επίσης πως στόχος της κυβέρνησης είναι να τελειώσει η διαπραγμάτευση έως το τέλος του έτους. «Εμείς έχουμε έναν σκοπό: Να ολοκληρώσουμε τη διαπραγμάτευση εγκαίρως», ανέφερε, προσθέτοντας ωστόσο, πως «δεν θα θέσουμε σε κίνδυνο την ανάπτυξη». «Περάσαμε πάρα πολλά για να έχουμε αυτή τη στιγμή οικονομικά στοιχεία θετικά από όλες τις πλευρές και θα ήταν πάρα πολύ λάθος να πάμε πίσω», επεσήμανε.

Keywords
Τυχαία Θέματα