Στον τελικό ο Τσάτουμας

21:40 7/3/2014 - Πηγή: AEK365

Ο Λούης Τσάτουμας συνήθως επιλέγει να...χτυπάει στα πρώτα άλματα και να τελειώνει. Αυτή τη φορά είπε να αλλάξει λιγάκι το σκηνικό και να επιβεβαιώσει για μια ακόμη φορά πόσο σπουδαίος αθλητής είναι. Προκρίθηκε στον τελικό του μήκους με άλμα στα 8,10 μ. το οποίο σημείωσε στην τρίτη και τελευταία του προσπάθεια. Και μάλιστα ξεκίνησε το τρίτο του άλμα ως όγδοος αθλητής, γνωρίζοντας πως η συμμετοχή του στον τελικό κρινόταν στις λεπτομέρειες.

Ο έμπειρος άλτης, ο όποιος ήταν τέταρτος το 2006

στην Μόσχα και έκτος πριν δύο χρόνια στην Κωνσταντινούπολη θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει μια ακόμη καλή παρουσία σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης. Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ ξεκίνησε τον αγώνα του στα 7,98 μ. και στο δεύτερο άλμα ήταν άκυρος.

Η Σάλι Πϊρσον φρόντισε με το καλημέρα να δείξει πως είναι έτοιμη να υπερασπιστεί το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε πριν δύο χρόνια στην Κωνσταντινούπολη. Η Αυστραλέζα τερμάτισε πρώτη στην πρώτη προκριματική σειρά των 60 μ. εμπ. με 7.79 και ισοφάρισε το φετινό της ρεκόρ.

Στα 60 μ. εμπ. πήρε μέρος και η Νία Αλί, που θα προσπαθήσει να κόψει την φόρα της Πίρσον, τερμάτισε σε 7.87. Στον ημιτελικό του Σαββάτου προκρίθηκε και η Αμερικανίδα μηκίστρια Ντελότς (8.01), που πριν δύο χρόνια ήταν δεύτερος στον τελικό του μήκους, στην διοργάνωση της Τουρκίας.
Ενας Βρετανός, ο 24χρονος Ρίτσαρντ Κίτλι σημείωσε την κορυφαία επίδοση στον προκριματικό των 60 μέτρων. Ο νεαρός στην πρώτη ουσιαστικά συμμετοχή του σε μεγάλη διοργάνωση, θα προσπαθήσει να κάνει την έκπληξη και να βρεθεί τουλάχιστον στην πρώτη εξάδα. Ο συμπατριώτης του Ντουέιν Τσέιμπερς ήταν νικητής στην σειρά του με 6.57.

Keywords
Τυχαία Θέματα