Στον τελικό η Σερένα

18:37 5/7/2012 - Πηγή: AEK365

Έτσι, και στον ημιτελικό του Wimbledon επικράτησε 2-0 σετ της Βικτόρια Αζαρένκα και "ζέστανε" την μηχανή εν όψει του τελικού το Σάββατο κόντρα στην Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα. Εκεί, θα "παλέψει" για το 14ο Grand Slam τίτλο της και πέμπτο στο λονδρέζικο τουρνουά στην πολυετή καριέρα της.

Προσπάθησε η Λευκορωσίδα, όμως έφυγε με κατεβασμένο κεφάλι για όγδοη φορά στα εννιά μεταξύ τους παιχνίδια.

Στο πρώτο σετ

οι δύο τενίστριες πήγαιναν χέρι-χέρι, όμως ένα "ξέσπασμα" της Γουίλιαμς ήταν αρκετό για να κάνει το μπρέικ και... καπάκια να σερβίρει για το σετ. Φυσικά, δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και με εξαιρετικά σέρβις, πήρε προβάδισμα στο παιχνίδι με 1-0 (6-3).

Το δεύτερο σετ φαινόταν σαν τυπική διαδικασία για την τετράκις πρωταθλήτρια του Wimbledon (2002, 2003, 2009, 2010), καθώς έκανε... με την μία μπρέικ. Ωστόσο, η Αζαρένκα βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να αντιστρέψει την κατάσταση και πέρασε μπροστά στα γκέιμ με 4-3. Οι δύο τενίστριες οδηγήθηκαν στο "tie break", όπου η Γουίλιαμς φάνηκε πιο ψύχραιμη και με "σύμμαχο" το... θανατηφόρο σέρβις της, κατέκτησε το σετ.

Το... βιολί της με τους άσους συνεχίζει, παρεμπιπτόντως, η Σερένα, καθώς σε έξι παιχνίδια με το σημερινό στο Λονδίνο έχει φτάσει αισίως στους 85 άσους(!).

Παράλληλα, η Αμερικανίδα νούμερο έξι της παγκόσμιας κατάταξης έκανε το... δώρο στην προσεχή αντίπαλό της στον τελικό, Ραντβάνσκα, καθώς πλέον σε πιθανή επικράτηση της Πολωνίδας, εκτός από το τρόπαιο θα ανέβει και στην κορυφή της γυναικείας κατάταξης για πρώτη φορά στην καριέρα της.

Keywords
Τυχαία Θέματα