Στον Ελαιώνα τα ΚΤΕΛ

08:42 12/12/2012 - Πηγή: AEK365

Με σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) θα γίνει η μεταφορά του κεντρικού σταθμού υπεραστικών λεωφορείων στην περιοχή του Ελαιώνα σε μια προσπάθεια να προαχθεί η συγκοινωνιακή εικόνα της χώρας.ΩΣήμερα, η κίνηση υπολογίζεται σε περίπου 35.000 επιβάτες καθημερινά, οι οποίοι εξυπηρετείται από τον Κηφισό και την Λιοσίων με τριτοκοσμικό τρόπο.

«Δεν υπάρχει επαρκής προσβασιμότητα με λεωφορειακές γραμμές, παρά μόνον με ταξί και ΙΧ. Επίσης, οι συνθήκες αναμονής, κλιματισμού, πληροφόρησης και διαχείρισης του

επιβατικού κοινού είναι ανεπαρκείς» είπε ο υπουργός.
Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 120 εκ. ευρώ θα γίνει με την σύμπραξη δημοσίου που θα συνεισφέρει τη γη, ιδιώτη επενδυτή και τα ΚΤΕΛ που θα αναλάβουν την χρηματοδότηση και τη λειτουργία του σταθμού.

Υπολογίζεται να δημιουργηθεί ένας υπερσύγχρονος συγκοινωνιακός σταθμός που θα συνδυάζει υπεραστικές και αστικές συγκοινωνίες, μέσα σταθερής τροχιάς και χώρους στάθμευσης με 480 θέσεις πάρκιν.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη θα διαθέτει επιπλέον 29.000 τ.μ. ελεύθερους χώρους και πράσινο. Ενώ 1.500 τ.μ. θα είναι χώροι πολιτιστικού ενδιαφέροντος και 11.000 τ.μ. θα διατεθούν για εμπορική χρήση. Το έργο εκτιμάται ότι μπορεί να δοθεί σε λειτουργία εντός δύο ετών από την έναρξη της κατασκευής του.

Keywords
Τυχαία Θέματα