Στολίδι 32.000 θέσεων για ομάδα Γ'' Εθνικής (VIDEO)

21:54 29/7/2013 - Πηγή: AEK365

Η αργεντίνικη Ντεπορτίβο Μορόν είναι μια ομάδα η οποία στην ιστορία της δεν έχει να επιδείξει ιδιαίτερες επιτυχίες. Σύλλογος των μικρών κατηγοριών της χώρας (τώρα αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία) δεν είχε να περηφανευτεί για κάτι μέχρι πριν από λίγες μέρες. Οι "Κόκκορες" (προσωνύμιο που έχει η ομάδα λόγω του κόκκινου κόκορα στο σήμα της) εγκαινίασαν το νέους τους γήπεδο το οποίο θα ζήλευαν οι περισσότερες ελληνικές ομάδες της Σούπερ Λίγκας. Παρουσία της προέδρου της Αργεντινής, Κριστίνα Φερνάντες ντε Κρίχνερ το "Νουέβο Φρανσίσκο Ουρμπάνο" άνοιξε τις πύλες του.

Μέσα σε περίπου ενάμισο

χρόνο (τα έργα ξεκίνησαν στις αρχές του 2012) η Ντεπορτίβο κατάφερε να φτιάξει στα προάστια του Μπουένος Άιρες ένα στολίδι 32.000 θέσεων. Με τη βοήθεια και των τοπικών αρχών οι οποίες παραχώρησαν στον σύλλογο έναν εγκαταλειμμένο εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας και με οργάνωση που θα ζήλευαν κορυφαίοι σύλλογοι η μικρή Ντεπορτίνο έχτισε ένα γήπεδο-πρότυπο για την περιοχή. Μεταξύ άλλων διαθέτει 38 σουίτες, χώρο στάθμευσης, 17 δημοσιογραφικά θεωρεία και ασύρματο ίντερνετ.

Η "Presidenta" έριξε το πρώτο σουτ στο "Νουέβο Φρανσίσκο Ουρμπάνο" και δήλωσε πως πρόκειται για μια νίκη της συλλογικής δουλειάς, μια επιτυχία του κόσμου της περιοχής. Από τη μεριά του ο δήμαρχος του Μορόν, Λούκας Γκι (ο οποίος έβαλε και τη θεμέλια λίθο τον Δεκέμβριου του 2011) τόνισε: "Η ολοκλήρωση αυτού του έργου είναι και η ολοκλήρωση ενός ονείρου για όλους τους οπαδούς του συλλόγου, καθώς επίσης και ένα έργο που μεταμορφώνει όλη την περιοχή μας και όχι μόνο αυτή τη γειτονιά. Η περιοχή μας θα γίνει πιο ελκυστική".

Το "Νουέβο Φρανσίκο Ουρμπάνο" αποτελεί παράδειγμα συνεργασίας. Χτίστηκε με χρηματοδότηση από ιδιώτες, βοήθεια από τον κόσμο και τη στήριξη της πολιτείας. Το σχέδιο δεν τελειώνει εδώ καθώς στόχος είναι γύρω από το γήπεδο η περιοχή να αναβαθμιστεί με ένα μικρότερο γήπεδο 3.500 θέσεων, πάρκα, γυμναστήρια, μια μεγάλη πισίνα και εμπορικούς χώρους.

Keywords
Τυχαία Θέματα