«Στόχος η εξυγίανση του ΠΑΟΚ»

16:06 20/12/2011 - Πηγή: AEK365

Στην σημερινή συνέντευξη Τύπου ο Θοδωρής Ζαγοράκης εμφανίστηκε μαινόμενος και αναρωτήθηκε αρκετές φορές που πήγε η... φλόγα που υπήρχε τόσο καιρό στην ομάδα. Ο πρόεδρος των «ασπρόμαυρων» αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα του ΠΑΟΚ, τονίζοντας πως θα υπάρχει μειωμένο μπάτζετ, αλλά ίδιος στόχος, δηλαδή η ύπαρξη ανταγωνιστικής ομάδας που θα κάνει πρωταθλητισμό.

Aναλυτικά:

«Σκοπός αυτής της συνέντευξης είναι να ενημερωθεί ο κόσμος για τους στόχους της νέας διοίκησης Είχα την τιμή να ηγούμαι της

τελευταίας τετραετίας. Θα ξεκινήσω από τη στιγμή που ανέλαβα. Παραλάβαμε μια ομάδα που δεν ήταν υπολογίσιμη στο ελληνικό πρωτάθλημα, το ίδιο και στην Ευρώπη που δεν συμμετείχε καν και στην ουσία μια ομάδα δίχως προοπτική. Παραλάβαμε μια Τούμπα που δεν έπαιρνε καν άδεια, ένα ΠΑΟΚ δίχως αθλητικό κέντρο και ακαδημίες που υπολειτουργούν. Παραλάβαμε με συνολικά έσοδα 8 εκατ. ευρώ, ζημίες της σεζόν 2006-07 2,7 εκ. ευρώ.

Από την 150η θέση έχουμε φτάσει στην 73η, 72η και ταυτόχρονα είναι η ελληνική ομάδα με την καλύτερη συγκομιδή βαθμών. Παράλληλα δημιουργήσαμε υπεραξία στην ομάδα. Στην Τούμπα, τουρνικέ που δεν υπήρχαν, κερκίδες στη Θύρα 7,8 αγωνιστικός χώρος, γραφεία, με αποτέλεσμα να πάρουμε άδεια Champions League. Η Τούμπα μπορεί να φιλοξενήσει παιχνίδι Τσάμπιονς Λιγκ, όλα αυτά στοίχησαν πάνω από 2 εκ ευρώ. Δημιουργήσαμε προπονητικό κέντρο, αύξηση εσόδων από 8 εκ στα 23. Συνολικές χρήσεις τις τετραετίας 2,7. Χωρίς να επιβαρύνουμε την καθαρή θέση, δημιουργήσαμε όλα όσα προανέφερα.

Αυτά τα νούμερα έχουν ελεγχθεί από ορκωτούς λογιστές, δύο φορές από το ΣΔΟΕ, για να ξέρει ο κόσμος που πήγαν τα λεφτά. Θα θέλω να διαβαστούν τα συμπεράσματα από τους ορκωτούς λογιστές, είναι μέχρι και τη χρήση του 2011. Έχουμε υποχρέωση να λέμε όλα τα οικονομικά».

Στη συνέχεια γίνεται αναφορά κατά νόμο από την έκθεση των ορκωτών λογιστών. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξασφάλισε άδεια από τον ερασιτέχνη για να τα βγάλει στη δημοσιότητα. Ο υπεύθυνος επικοινωνίας Κυριάκος Κυριάκος διαβάζει τα 11 συμπεράσματα του πορίσματος του ελέγχου που έγινε στην ΠΑΕ.

Γίνεται αναφορά στις χρηματικές διευκολύνσεις που έγιναν στον πρώην διοικούντα του ΠΑΟΚ Ηλία Βιολίδη και στις επιταγές που δίνονταν από τον ίδιο.

Στη συνέχεια μίλησε ο Αλκης Μαυροφρύδης, αναφέροντας: «Θα δώσω κάποιες διευκρινήσεις για τα συμπεράσματα των ορκωτών. Για το συμπέρασμα 1 αφορά την ελλειπή της λογιστικής και ελέγχου. Μέχρι τον Μάιο πιστεύω πως θα έχει λυθεί.

Ο αριθμός 2 αφορά κάποιες τυπικές παραβάσεις του 08' και 09'. Εχουν λυθεί αυτά

Το 3 είναι για μεταφορά υλικών. Πιστεύω πως θα λυθεί και αυτό.

Στο 4 στην επαλήθευση λογαριασμός και προκαταβολών πιστώσεων το συμπέρασμα που βγάζει ο λογιστής είναι αυθαίρετο. Δεν υπάρχει θέμα.

Στο θέμα καταμέτρησης του λογιστικού υπολοίπου, αυτό θα το πάω μαζί με το 6 και 7 που είναι το ίδιο θέμα. Εχει γίνει καταμέτρηση και από το ΣΔΟΕ και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα

Στο θέμα ταμείο εισιτηρίων και υπήρξαν κάποιες μικροδιαφο

Keywords
Τυχαία Θέματα