Στο ναδίρ το κόμμα της Μέρκελ

13:52 23/5/2012 - Πηγή: AEK365

Η δημοτικότητα του συντηρητικού κόμματος της Άγκελα Μέρκελ βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο του τελευταίου εξαμήνου σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης. Πιο συγκεκριμένα η στήριξη προς τους Χριστιανοδημοκράτες έχει μειωθεί φτάνοντας το 31% το χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2011 και μειωμένο από το 38% του Φεβρουαρίου.

Η κυριότερη αιτία είναι η πανωλεθρία που υπέστη το κόμμα της Μέρκελ στις περιφερειακές

εκλογές στην Βόρεια Ρηνανία και Βεστφαλία όπου επικράτησαν οι κεντροαριστεροί Σοσιαλδημοκράτες η δημοτικότητα των οποίων αυξήθηκε μια ποσοστιαία μονάδα στο 27%, μόλις τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες πιο κάτω.
"Η εκλογική καταστροφή ενόχλησε πολλούς από τους υποστηρικτές της CDU", είπε ο επικεφαλής της εταιρείας δημοσκόπησης, Μάνφρεντ Γκέλνερ και πρόσθεσε ωστόσο ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις πως η δημοτικότητα της ίδιας της Μέρκελ έχει πληγεί από το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα. Στην ερώτηση ποιά από τις δύο προτιμάτε μεταξύ της νικήτριας των εκλογών στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, Χανελόρε Κραφτ και της Μέρκελ, το 48% απάντησε την νυν καγκελάριο και μόλις το 29% την κεντροαριστερή αντίπαλό της.

Keywords
Τυχαία Θέματα