Στο κόλπο με γκολάρα Γουέλμπεκ!

00:02 16/6/2012 - Πηγή: AEK365

EURO 2012- 2η Αγωνιστική, Δ' Όμιλος
ΣΟΥΗΔΙΑ-ΑΓΓΛΙΑ 2-3
ΓΗΠΕΔΟ: Ολυμπιακό Στάδιο Κιέβου, Ολιμπίνσκι
ΔΙΑΙΤΗΤΣ: Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβενία)

Σημαντική νίκη που την βάζει στο κόλπο της πρόκρισης πήρε η Αγγλία. Η ομάδα του Ρόι Χόντγκσον επικράτησε με 3-2 της Σουηδίας με τον Ντάνι Γουέλμπεκ

να πετυχαίνει το «χρυσό» γκολ με τακουνάκι. Πλέον τα «Λιοντάρια» πηγαίνουν στους 4 βαθμούς όσους έχει και η Γαλλία και μπαίνουν για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης. Εκτός οι Σκανδιναβοί που θα είναι αδιάφοροι στο τελευταίο ματς.

Καλύτερα μπήκαν τα «Λιοντάρια» στον αγωνιστικό χώρο προσπαθώντας απο το πρώτο λεπτό να επιβάλουν τον ρυθμό τους. Κρατώντας μπάλα και προσπαθώντας να διασπάσουν την άμυνα των Σκανδιναβών απο τα πλάγια, έψαξαν το γκολ και στο 7' έχασαν την πρώτη καλή ευκαιρία με σουτ του Πάρκερ. Εφτά λεπτά αργότερα η Αγγλία ανησύχησε τον Ίσακσον αλλά η μπάλα στην κεφαλιά του Γουέλμπεκ έφυγε άουτ. Η υπεροχή της απέφερε καρπούς τελικά στο 23' καθώς σκόραρε με ένα γκολ προϊόν της... Λίβερπουλ! Συγκεκριμένα ο Στίβεν Τζέραρντ έκανε απίθανη σέντρα απο μακρινή απόσταση και ο Κάρολ με κεφαλιά-κανονικά έκανε το 1-0. Από εκεί και πέρα η Σουηδία έδειξε να ξυπνάει και προσπάθησε να αντιδράσει χωρίς πάντως κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα. Στο 33' απείλησε με ένα σουτ του Ιμπραΐμοβιτς, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Γιανγκ απο πλάγια θέση δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ίσακσον. Η πιο αξιόλογη ευκαιρία που είχαν οι Σουηδοί στο ματς ήταν ένα δυνατό σουτ του Λάρσον, όπου η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

Στην επανάληψη η Σουηδία μπήκε αρκετά δυνατά, έψαξε το γκολ και στο 49' κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση! Ο Ιμπραΐμοβιτς εκτέλεσε άσχημα ένα φάουλ, η μπάλα επέστρεψε σε εκείνον προσπάθησε να σουτάρει και πάλι, ωστόσο τελικά του βγήκε σε πάσα και ο Μέλμπεργκ απο την μικρή περιοχή με πλασέ σκόραρε. Δέκα λεπτά αργότερα η Σουηδία έκανε και το 2-1. Ο Λάρσον εκτέλεσε το φάουλ και ο Όλοφ Μέλμπεργκ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 62' οι Σκανδιναβοί άγγιξαν και τρίτο γκολ αλλά ο Ιμπραΐμοβιτς δεν μπόρεσε απο κοντά να νικήσει τον Χαρτ. Οι Άγγλοι δεν το έβαλαν πάντως κάτω και στο 64' έφεραν το ματς στα ίσια με δυνατό σουτ του Γουόλκοτ μετά απο εκτέλεση κόρνερ του Τζέραρντ. Στο 70' τα «Λιοντάρια» είχαν καλή ευκαιρία να πάρουν κεφάλι στο σκορ, αλλά ο Κάρολ πλάσαρε άουτ. Οι Σουηδοί απάντησαν με δύο ευκαιρίες, μια στο 75' με τον Ελμάντερ και μια στο 76' με τον Ιμπραΐμοβιτς! Αφού δεν μπόρεσαν οι Σκανδιναβοί να σκοράρουν, το έκανα οι Άγγλοι. Συγκεκριμένα στο 78' ο Γουόλκοτ έκανε την σέντρα και ο Γουέλμπεκ με μοναδικό τακουνάκι νίκησε τον Ίσακσον και έγραψε το 3-2. Στο 92' ο Τζέραρντ έχασε μοναδική ευκαιρία να πετύχει και τέταρτο γκολ για την Αγγλία.

ΣΟΥΗΔΙΑ: Ίσακσον, Γκράντκβιστ (65' Λούστιγκ) Μέλμπεργκ, Όλσον Γ, Όλσον Μ, Λάρσον, Σβένσον, Κάλστρομ, Ελμ (81' Βίλχεμσον), Ιμπραΐμοβιτς, Ελμάντερ (80' Ρόζενμπεργκ)
ΑΓΓΛΙΑ: Χαρτ,Τζόνσον, Τέρι, Λέσκοτ, Κόουλ , Μίλνερ (61' Γουόλκοτ), Τζέραρντ, Πάρκερ, Γιανγκ, Κάρολ, Γουέλμπεκ (89' Τσάμπερλειν).

Keywords
Τυχαία Θέματα