Στο TOP 10… ελκυστικότητας στη Wall Street η Aegean

16:59 2/4/2014 - Πηγή: AEK365

Η τεράστια δυναμική του ομίλου των επιχειρήσεων του Δημήτρη Μελισσανίδη στην παγκόσμια αγορά είναι δεδομένη. Δεν αποτελεί έκπληξη λοιπόν η νέα πολύ τιμητική διάκριση που απέσπασε. Η οικονομική ιστοσελίδα «The Street» παρουσίασε σε ρεπορτάζ της το TOP 10 των ναυτιλιακών εταιριών που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με βάσει την... ελκυστικότητά τους για το 2014. Η Aegean Marine Petroleum

του Τίγρη βρίσκεται στην τρίτη θέση στην σχετική λίστα, ενώ στο ΤΟP 10 βρίσκονται ακόμη δύο εταιρίες συμφερόντων επιχειρηματιών που συνδέονται με τον Μελισσανίδη. Ο λόγος για την Safebulkers του Πόλυ Χατζηιωάννου, που συμμετέχει στο πρότζεκτ της «Αγιά Σοφιάς» και την Baltic Trading Ltd του Πήτερ Γεωργιόπουλου, ο οποίος εκτελεί και καθήκοντα προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της Aegean Marine Petroleum. Δείτε αναλυτικά τη λίστα και το... προφίλ των εταιριών που αυτή περιλαμβάνει...

1) Η Kirby Corp είναι η μεγαλύτερη εταιρεία της Αμερικής στην μεταφορά «υγρών αγαθών» μέσω ποταμών. Έχει στην ιδιοκτησία της περισσότερα από 1.000(!) ποταμόπλοια-δεξαμενές και ρυμουλκά και το 80% των μεταφορών της αφορά προϊόντα πετρελαίου. Ιδρύθηκε το 1921 στο Χιούστον του Τέξας.

2) H Navilos Maritime Partners LP είναι πολυεθνική εταιρεία διαχείρισης πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου. Πρόκειται για έναν... συνεταιρισμό κολοσσών, στον οποίο μετέχουν εταιρείας όπως η γνωστή μας (από το λιμάνι του Πειραιά) Cosco και οι Hanjin, Rio Tinto Shipping Pty Ltd., Samsun Logix and Constellation.

3) Η Aegean Marine Petroleum είναι μια εταιρεία-κολοσσός στην παγκόσμια αγορά των ναυτιλιακών καυσίμων. Διατηρεί γραφεία σε πέντε χώρες (Βέλγιο, Καναδά, Αμερική, Σιγκαπούρη και φυσικά Ελλάδα) και έχει παρουσία σε 21 αγορές σε όλο τον κόσμο, έχοντας σταθμούς ανεφοδιασμού σε Βαρκελόνη, Γιβραλτάρ, Κανάρια Νησιά, Κανάλι Άμστερνταμ - Ρότερνταμ - Αμβέρσας, Τζαμάικα, Μεξικό, Μόντρεαλ, Παναμά, Σιγκαπούρη, Μαρόκο, Τρίνινταντ και Τομπάκο, Βανκούβερ, Ην. Αρ. Εμιράτα κ.α.

4) Η International Shipholding Corporation παρέχει διεθνείς υπηρεσίες θαλασσίων μεταφορών και κυρίως μακροχρόνιες ναυλώσεις. Διαθέτει στον στόλο της περισσότερα από 50 ποντοπόρα πλοία. Ιδρύθηκε το 1947 και έχει έδρα της την Αλαμπάμα των ΗΠΑ.

5) Η Safebulkers, συμφερόντων του Πόλυ Χατζηιωάννου, είναι εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες μεταφοράς ξηρού φορτίου. Οι θυγατρικές της διαθέτουν περισσότερα από 30 πλοία με συνολική δυνατότητα μεταφοράς 2,8 εκατ. τόνων(!). Ο στόχος της έχει μέσο όρο ηλικίας 5,4 έτη, ενώ έχει ήδη συνάψει συμφωνίες προκειμένου να της παραδοθούν ακόμη 8 επιπλέον πλοία έως το 2016.

6) Η Costamare Inc είναι ακόμη μια εταιρεία ελληνικών συμφερόντων που βρίσκεται στη λίστα. Ανήκει στην οικογένεια Κωνσταντακόπουλου και διαθέτει περίπου 60 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Μάλιστα το περασμένο καλοκαίρι σύναψε κοινοπραξία με την York Capital Management, για την απόκτηση ακόμη πέντε πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, συνολικής αξίας 190 εκατ. δολαρίων.

7) Η Global Ship Lease είναι επίσης εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Μπήκε στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης το 2008, η έδρα της είναι στα Νησιά Μάρσαλ, ωστόσο διατηρεί γραφεία τόσο στο Σίτι του Λονδίνου, όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

8) Η Baltic Trading Ltd είναι ναυτιλιακή εταιρεία μεταφοράς ξηρού φορτίου, πίσω από την οποία βρίσκεται ακόμη ένας Έλληνας που συνδέεται με τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Ιδρυτής και πρόεδρος της εταιρείας είναι ο Πήτερ Γεωργιόπουλος, ο οποίος ασκεί επίσης καθήκοντα προέδρου του διοικητικού συμβουλίου στην Aegean Marine Petroleum (του Μελισσανίδη), αλλά και στην Genco Shipping & Trading.

9) Η Matson Inc. είναι εταιρία που προσφέρει ναυτιλιακές υπηρεσίες μεταφοράς από και προς τα νησιά της Χαβάη, ενώ στην ιδιοκτησία της έχει και μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες στο συγκεκριμένο σύμπλεγμα νησιών. Ιδρύθηκε το 1882 από τον William Matson.

10) Η Seaspan Corporation είναι εταιρία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με έδρα να Νησιά Μάρσαλ, ωστόσο διαθέτει θυγατρικές στο Χονγκ Κονγκ και τις Βερμούδες.

Keywords
Αναζητήσεις
aegean top10
Τυχαία Θέματα