Στις 18 Μαρτίου οι εκλογές στο ΠΑΣΟΚ

19:21 2/3/2012 - Πηγή: AEK365

Στις 18 Μαρτίου αποφασίστηκε από το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ να διενεργηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου. Η εκλογή θα γίνει από τη βάση.

Θα προηγηθεί Εθνική Συνδιάσκεψη, την Παρασκευή 9 και Σάββατο 10 Μαρτίου στο ΣΕΦ, και εν συνεχεία σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου, το μεσημέρι του Σαββάτου, για την επικύρωση των υποψηφιοτήτων,

οι οποίες πρέπει να πληρούν όλους τους όρους του Καταστατικού του Κινήματος.

Στην εισήγησή του ο Γιώργος Παπανδρέου τάχθηκε εμμέσως υπέρ της εκλογής από τη βάση λέγοντας: «Η ενότητά μας πρέπει να στηρίζεται σε γερές βάσεις. Σε αρχές και αξίες. Όλοι οφείλουμε να εγγυηθούμε τις δημοκρατικές κατακτήσεις στο Κίνημά μας. Αυτές αποτελούν τον συνδετικό κρίκο, ό,τι μας συνδέει με την Ελληνική κοινωνία, με τον κάθε πολίτη. Η προσπάθεια του καθενός μας, οι θεμιτές φιλοδοξίες του καθενός, θα κριθούν στην κοινωνία».

Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε την εκτίμηση ότι το περιβάλλον για τη χώρα είναι πλέον πιο σταθερό και ανέφερε ότι «μέσα σε αυτό το περιβάλλον κινούμαστε και εμείς, το Κίνημά μας». Όπως τόνισε, «με γνώμονα το συμφέρον της χώρας, πρέπει να προχωρήσουμε στην υλοποίηση των αποφάσεών μας», ενώ προσέθεσε πως το ΠΑΣΟΚ δεν έχει λόγο ύπαρξης, αν δεν προασπίζεται το δημόσιο συμφέρον.

Θα δοθούν 5 εκατ. στο ΠΑΣΟΚ

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης, ερωτηθείς εάν μπορεί να υποστηριχθεί οικονομικά η εκλογή από τη βάση, υπενθύμισε ότι σε πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας υπήρξε ευρύτερη συμφωνία, συναίνεση και συνεννόηση των πολιτικών κομμάτων και της Αριστεράς, σε σχέση με την απεμπλοκή μιας εκ των οφειλόμενων δόσεων του 2011. Ο εκπρόσωπος είπε ότι για το ΠΑΣΟΚ το ποσό αυτό ανέρχεται σε 5 εκατ. ευρώ.

Εκτίμησε ότι θα ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, που «είναι αναγκαία για την ομαλή λειτουργία των κομμάτων, γιατί η κρατική επιχορήγηση ενισχύει τα πολιτικά κόμματα ως δημοκρατικούς θεσμούς και άρα τη δημοκρατία, ασφαλώς με προϋποθέσεις διαφάνειας και λογοδοσίας στην πολιτεία και την κοινωνία, από την πλευρά των κομμάτων».

Keywords
Τυχαία Θέματα