Στα γενέθλια του θα κηδευτεί ο Λούτσιο Ντάλα

19:16 2/3/2012 - Πηγή: AEK365

Την ημέρα που θα γινόταν 69 ετών θα κηδευτεί ο Λούτσιο Ντάλα στη γενέτειρά του, τη Μπολόνια.

Η σορός του Λούτσιο Ντάλα επιστρέφει στην Ιταλία από την Ελβετία, εκεί όπου άφησε την Πέμπτη την τελευταία του πνοή από καρδιακή προσβολή, για να ταφεί την Κυριακή.

Η κηδεία

θα τελεστεί στην βασιλική του Σαν Πετρόνιο, η οποία βρίσκεται στην κεντρική Piazza Grande της Μπολόνια, που αποτελεί και τον τίτλο ενός από τα πιο αγαπημένα τραγούδια του Λούτσιο Ντάλα -ένα κομμάτι ιστορικό για την Μπολόνια και τους κατοίκους της.

Με λουλούδια αποχαιρέτησαν οι θαυμαστές του τον Λούτσιο Ντάλα, καθώς το φέρετρο με τη σορό του αναχωρούσε το πρωί της Παρασκευής από τη Λωζάνη με κατεύθυνση τη Μπολόνια.

Ο αγαπημένος Ιταλός ερμηνευτής, στιχουργός και συνθέτης Λούτσιο Ντάλα απεβίωσε από καρδιακή προσβολή την Πέμπτη κατά τη διάρκεια περιοδείας του για σειρά συναυλιών στην Ελβετία.

Μεγάλη είναι η συγκίνηση στην Ιταλία και διεθνώς για τον ξαφνικό θάνατο του τροβαδούρου που επί πέντε δεκαετίες ενέπνευσε με τη μουσική και την ερμηνεία του, «υπογράφοντας» ορισμένες από τις πιο σημαντικές στιγμές της ιταλικής μουσικής σκηνής.

Keywords
Τυχαία Θέματα