Στην κορυφή η Βουλγαρία

22:34 30/3/2014 - Πηγή: AEK365

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά η Βουλγαρία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Διεθνές Τουρνουά Χάντμπολ Γυναικών «IHF/EHF WOMEN'S CHALLENGE TROPHY». Στον τελικό της φετινής διοργάνωσης που φιλοξενήθηκε στο ΕΑΚ Νεάπολης Λάρισας η Βουλγαρία νίκησε με χαρακτηριστική ευκολία 34-23 το Ισραήλ.

Με κορυφαία την Ελίζαμπεθ Ομορέγκιε που σημείωσε 10 γκολ και αναδείχθηκε πολυτιμότερη παίκτρια του τουρνουά, η Βουλγαρία δεν άφησε κανένα

περιθώριο αντίδρασης στην ομάδα του Ισραήλ που ήταν φανερά κουρασμένη από την υπερπροσπάθεια στον ημιτελικό κόντρα στην Ελλάδα.
Η Βουλγαρία έλεγχε το ματς από την αρχή, έχοντα σταθερό προβάδισμα ασφαλείας. Η Βουλγαρία ξεκίνησε το παιχνίδι με σερί 5-0 στο 8' και μόλις στο 20' βρέθηκε να προηγείται με 10-2, μετατρέποντας σε τυπική διαδικασία το υπόλοιπο της αναμέτρησης.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ροζίτσα Μπακαζίεβα (Προπονήτρια Βουλγαρίας): «Το στυλ του παιχνιδιού μας ήταν πολύ διαφορετικό από αυτό του Ισραήλ. Περιμέναμε ότι θα κερδίζαμε το τρόπαιο. Και οι 16 παίκτριές μου είναι υψηλών προδιαγραφών και οι αναπληρωματικές δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν τις βασικές. Αυτό μας βοηθάει να κρατήσουμε το ρυθμό μας σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα».

«Δυστυχώς, δεν χρηματοδοτούμαστε από την κυβέρνηση και τουρνουά σαν αυτά μας δίνουν την ευκαιρία να δίνουμε διεθνή παιχνίδια».

«Το χάντμπολ παίζεται στη Βουλγαρία εδώ και 50 χρόνια, αλλά τα τρία τελευταία δεν έχουμε καμία βοήθεια για την προετοιμασία της ομάδας, γι' αυτό τον τελευταίο χρόνο δεν δώσαμε κανένα διεθνές παιχνίδι. Και η ομάδα των ανδρών είχε τα ίδια προβλήματα, αλλά κέρδισε το Διηπειρωτικό Τουρνουά και κατάφερε να εξασφαλίσει κάποια χρήματα από τις αρχές.

Ελίζαμπεθ Ομορέγκι (Πολυτιμότερη παίκτρια του τουρνουά): «Είμαστε πολύ χαρούμενες με ό,τι πετύχαμε σήμερα σαν ομάδα, αλλά και για τους ατομικούς τίτλους που κατέκτησα. Παρά την ελλιπή προετοιμασία, που οφείλεται στα οικονομικά προβλήματα, η Βουλγαρία έπαιξε πολύ καλά».

Σλόμο Χόφμαν (Προπονητής Ισραήλ): «Συγχαρητήρια στη Βουλγαρία, ήταν η καλύτερη ομάδα του τουρνουά και άξιζε το τρόπαιο. Τους εύχομαι το καλύτερο για το μέλλον».
«Ανέλαβα αυτήν την ομάδα μόλις πριν από έξι μήνες. Αυτό που μας λείπει σαν ομάδα είναι πολλές παίκτριες που μπορούν να σταθούν σε υψηλό επίπεδο. Ετσι, αναγκάζομαι να χρησιμοποιώ σε κάθε παιχνίδι 7-8 παίκτριες και σε τουρνουά με πέντε συνεχόμενα παιχνίδια η κούραση κάποια στιγμή «βγαίνει» στο γήπεδο».
«Θέλω να ευχαριστήσω τους διοργανωτές για τη φιλοξενία. Ηταν ένα φανταστικό τουρνουά».

Ρεμπέκα Εζράχι (Προπονήτρια Ισραήλ): «Ηταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε. Δεν είμαστε συνηθισμένοι να παίζουμε πέντε παιχνίδια σε πέντε μέρες. Μαζευτήκαμε σαν ομάδα μόλις πριν από έξι μήνες και μάλιστα κάποιες παίκτριες ενσωματώθηκαν το τελευταίο δίμηνο».

ΙΣΡΑΗΛ- ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 23-34 (8-14)

ΙΣΡΑΗΛ (Σλόμο Χόφμαν): Μπορονόφσκι, Λέβι, Επελμπόιμ 1, Μπεν Σχοσχάν 1, Κόχεν 5, Σέγκαλ, Εζραχί, Μπέργκμαν, Μαντμόν, Μπεν Γιακόφ 1, Βακράτ 2, Μπεν Ιτζχάκ 2, Ιζάκ 8, Τούργκεμαν, Αμίνοφ 3.
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ (Ριζίτσα Μπακαζίεβα): Χρίστοβα Ν., Γκριγκόροβα 1, Ντιμίτροβα 8, Χρίστοβα Β., Ομορέτζιε 10, Γκοράνοβα, Ντόντσεβα 2, Κόλεβα, Κοβάτσεβα 3, Μιλάνοβα, Τόντεβα 1, Στεφάνοβα 1, Γιοσίφοβα 3,Τόνεβα, Κάνεβα 1, Παναγιότοβα 4.
Παρατηρητές: Μίγκας (Ελλάδα), Φουλεόβα (Σλοβακία), Διαιτητές: Μ. Μπενάνι- Σ. Μπενάνι (Σουηδία), δίλεπτα: 4-1, πέναλτι: 0/0-2/4.

Keywords
Τυχαία Θέματα