Στην Αθήνα ο Σόιμπλε, στο Βερολίνο ο Σαμαράς!

18:42 17/6/2013 - Πηγή: AEK365

Στην Αθήνα θα βρεθεί ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αποδεχόμενος πρόσκληση του Γιάννη Στουρνάρα με τον οποίο θα συναντηθεί.

Ωστόσο, δε θα δει τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά καθώς την ίδια περίοδο, στις 3 Ιουλίου, ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί

το Βερολίνο, όπου θα έχει συνομιλίες με την Άνγκελα Μέρκελ.

Αντικείμενο της συνάντησης θα είναι, όπως δήλωσε ο κ. Σόιμπλε μετά την συνάντησή του με τον πρεσβευτή της Ελλάδας στο Βερολίνο Παναγιώτη Ζωγράφο, η επέκταση και για την Ελλάδα του προγράμματος που εκπόνησε η Γερμανία με την Ισπανία για την χρηματοδότηση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, η αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων και η δημιουργία ενδεχομένως μιας ελληνικής επενδυτικής τράπεζας. Οι λεπτομέρειες θα συζητηθούν, σημείωσε ο Γερμανός πολιτικός, στο περιθώριο του Eurogroup και του ECOFIN στο Λουξεμβούργο.

Ο κ. Σόιμπλε εξέφρασε και τον σεβασμό του προς τον ελληνικό λαό και την κυβέρνηση, δηλώνοντας ότι στην Ελλάδα είναι ήδη ορατά τα πρώτα δείγματα επιτυχίας των οικονομικών μεταρρυθμίσεων και σιγά-σιγά σχηματίζεται το περίγραμμα ενός πιο σταθερού οικονομικού μέλλοντος.

«Ο συνασπισμός της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, υπό τον πρωθυπουργό Σαμαρά, κατάφερε να οδηγήσει το ελληνικό καράβι με ασφάλεια μέσα στα δύσκολα νερά και ήδη έχει αφήσει πίσω ένα σημαντικό μέρος του δρόμου» δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι απομένει ακόμη μακρύς και δύσκολος δρόμος, αλλά και ότι η τρόικα και τα ευρωπαϊκά κράτη θα συνεχίσουν να στηρίζουν την Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα