Στα χέρια της Αστυνομίας οι δύο από τους έντεκα δραπέτες των Τρικάλων

15:19 23/3/2013 - Πηγή: AEK365

Στη φάκα της Αστυνομίας πιάστηκαν ήδη οι δύο από τους έντεκα δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, οι οποίοι διέφυγαν από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, μετά τα επεισόδια ανταρσίας στο ίδρυμα το βράδυ της Παρασκευής 22 Μαρτίου.

Oι εξονυχιστικές έρευνες ομάδας των ΕΚΑΜ στο εσωτερικό των φυλακών Τρικάλων συνεχίζονται, προκειμένου να διαπιστωθεί αν στα κελιά υπάρχει οπλισμός. Στο μεταξύ, οι έρευνες συνεχίστηκαν και από αέρος με τη βοήθεια δύο ελικοπτέρων της αστυνομίας

για εντοπισμό και των υπόλοιπων δραπετών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αστυνομία έχει καταλήξει ότι οι δραπέτες, που δεν έχουν συλληφθεί, έχουν κρυφτεί σε ορεινές περιοχές των Τρικάλων, πιθανότατα σε κάποιο βουνό.

Η περιοχή γύρω από τις φυλακές έχει αποκλειστεί, ενώ ελέγχεται κάθε κίνηση, ενώ στην περιοχή μεταβαίνει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο υπουργός Αντ. Ρουπακιώτης, ο υφυπουργός Κ. Καραγκούνης και ο γενικός γραμματέας Μαρ. Σκανδάμης.

Oι κρατούμενοι επιχείρησαν μαζική απόδραση, από την οποία τραυματίσθηκαν δύο εξωτερικοί φρουροί ενώ έντεκα κρατούμενοι κατάφεραν να ξεφύγουν, παρόλο που αρχικά είχαν καταμετρηθεί πέντε δραπέτες.

Όπως προέκυψε από την πρωινή έρευνα των ΕΚΑΜ, οι έντεκα άνδρες απέδρασαν με σχοινιά και η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους.

Από τη συμπλοκή τραυματίστηκαν τρεις φρουροί, εκ των οποίων ο ένας νοσηλεύεται διασηλωνημένος σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι δυο από τους τρεις εξωτερικούς φρουρούς που πυροβολήθηκαν από τους κρατούμενους χειρουργήθηκαν αργά τη νύχτα της Παρασκευής. Η κατάσταση του 40χρονου που είχε βληθεί στην κοιλιακή χώρα παραμένει κρίσιμη, ενώ βελτιώνεται η κατάσταση του 37χρονου που είχε τραυματιστεί στα πλευρά. Ο τρίτος φρουρός είχε τραυματιστεί επιπόλαια και απλώς του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Πηγή: News

Keywords
Τυχαία Θέματα