Σούπερ εμφάνιση η Στεφανίδη

23:56 18/7/2014 - Πηγή: AEK365

Σήμερα ήταν η βραδιά της. Η καλύτερη στιγμή της μέχρι την...επόμενη. Η παγκόσμιας - πλέον - κλάση Κατερίνα Στεφανίδη κατάφερε να αφήσει το στίγμα της και στο Μονακό ξεπερνώντας τα 4,71 μ., επίδοση που ισοφαρίζει την καλύτερη όλων των εποχών στον ανοιχτό στίβο, την οποία κατέχει η Νικόλ Κυριακοπούλου (έχει το απόλυτο ρεκόρ με 4,72 μέτρα) και βελτιώνει το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ, το οποίο ήταν 4,65 μ. από τo Diamond League της Γλασκώβης.


Η 24χρονη ξεκίνησε τον αγώνα της στα 4,40 μ., ύψος που ξεπέρασε με

την πρώτη προσπάθεια, συνέχισε δίχως προβλήματα στα 4,55 μ., χρειάστηκε τρία άλματα στα 4,65 μ., πέρασε με την πρώτη τα 4,71 μ. και έπειτα απέτυχε στα 4,76 μέτρα. Η Στεφανίδη για μια ακόμη φορά έδειξε πως διανύει εξαιρετική σεζόν, με σταθερά ανοδικά βήματα, που της δίνουν πλέον το δικαίωμα να ελπίζει στην καλύτερη δυνατή παρουσία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ζυρίχης.

Η αθλήτρια του ΑΟ Φιλοθέης έχει στο ενεργητικό της μετάλλια σε όλες τις κατηγορίες πλην εκείνης των γυναικών, διάκριση που θα προσπαθήσει να διεκδικήσει στη Ζυρίχη.

Η Στεφανίδη με το 4,71 μ. ανέβηκε στην πρώτη θέση της Ευρώπης εκεί που βρίσκεται και η Γερμανίδα Λίζα Ριζχ, που έχει ξεπεράσει το ίδιο ύψος.
Νικήτρια του σημερινού αγώνα ήταν η Φαμπιάνα Μούρερ με 4,76 μ., δεύτερη με 4,71 μ. η Τζένιφερ Σουρ και Τρίτη η Στεφανίδη, που βρίσκεται στην Πέμπτη θέση της βαθμολογίας με τρεις βαθμούς. Στην τρίτη θέση της βαθμολογίας είναι η Κυριακοπούλου με τέσσερις βαθμούς, από τη νίκη της στο Ντόχα.

Keywords
Τυχαία Θέματα