Σωτηρία και... Καραϊσκάκη

10:12 10/2/2012 - Πηγή: AEK365

GOAL

Πρώτο θέμα της εφημερίδας σήμερα είναι η χθεσινοβραδινή δήλωση του Πέτρου, με το GOAL να τονίζει την ατάκα του: "Όλοι μαζί να τη σώσουμε". Παράλληλα υπογραμμίζει: "Στη σωστή κατεύθυνση, αν και όχι δεσμευτική, η θέση του Πέτρου Παππά ανοίγει τον δρόμο της συμφωνίας των μετόχων στα πλαίσια της πρότασης Νικολαϊδη. Στο ρεπορτάζ της χαρακτηριστικά τονίζεται: "Οπως έχει αφήσει να φανεί ξεκάθαρα από τις τελευταίες δημόσιες τοποθετήσεις του, ο Παππάς αγωνιά για την κατάσταση, είναι διατεθειμένος να καταβάλει κάποιο σημαντικό ποσό, αλλά

επ' ουδενί δεν επιθυμεί να αναλάβει πάνω του όλη την ευθύνη. Και μολονότι στην αναμονή της δήλωσης υπήρχαν πληροφορίες που ανέφεραν πως ο Παππάς θα μιλήσει με συγκεκριμένα νούμερα για το ποσό που διατίθεται να βάλει -τονίζοντας μάλιστα πως δεν προκύπτει βάσει στοιχείων δική του ευθύνη, αλλά το πράττει αντιλαμβανόμενος την κρισιμότητα των στιγμών- απέφυγε να βάλει όρια.

Ωστόσο, γίνεται σαφές πως θα βάλει για τελευταία φορά το χέρι στην τσέπη. Σε αυτό το κάλεσμα που θα επιχειρήσει σήμερα προς την υπόλοιπη «παρέα» του 2004 δεν εξαιρεί κανέναν. Αν και βέβαια είναι εξαιρετικά αβέβαιο πόσοι και σε ποιο ποσοστό μπορούν να συνεισφέρουν στην κατάσταση.

Διότι είναι προφανές πως άλλη είναι η οικονομική δυναμική του Παππά ή του Νοτιά και άλλη του Κούλη ή του Νικολαΐδη. Επίσης, εμφανίζεται διατεθειμένος να βάλει στο τραπέζι την πρόταση Νικολαΐδη για δανεισμό από επιχειρηματία που έχει βρει εκείνος, χωρίς να καθιστά σαφές αν και υπό ποιους όρους θα την αποδεχθεί.

Βέβαια, καίτοι πολλές φορές επισημαίνει την ανάγκη για ενότητα και τηρεί μετριοπαθή στάση, δεν λείπουν οι σπόντες κατά του Νικολαΐδη. Για παράδειγμα, στο τρίτο σημείο της ανάλυσής του καρφώνει τον Νικολαΐδη για την «απάρνηση» του καλοκαιριού του 2008, αναλύοντας πως η μεταγραφική περίοδος διαρκεί ως το τέλος Αυγούστου και όχι όσο η χρήση. Ακόμα πιο έντονη είναι η σπόντα στο επόμενο σημείο (4), κατά το οποίο ο Παππάς κάνει λόγο για έξοδα μάνατζερ και κόστος παραμονής στην ομάδα. Προσθέτει, δε, πως κατά την άποψή του ολοκληρωμένη αξιολόγηση μπορεί να υπάρξει μόνο εάν γίνει και αξιολόγηση της παρουσίας ενός ποδοσφαιριστή στην ομάδα. Με χαρακτηριστικές για εκείνη την περίοδο τις περιπτώσεις των Κυργιάκου, Μπασινά, Μπερνς και Πελετιέρι".

SPORTDAY

Το αποψινό ντέρμπι κυριαρχεί στο ρεπορτάζ της εφημερίδας, η οποία γράφει για την ΑΕΚ: "Με ψυχολογικά τρικ επιχείρησε να πωρώσει τους κιτρινόμαυρους ο Κωστένογλου: "Λένε πως θα είναι αποτυχία αν δεν σας βάλουν τέσσερα", τους είπε ο Έλληνας τεχνικός". Από εκεί και πέρα λόγος φυσικά γίνεται για τη δήλωση του Πέτρου Παππά και την προτροπή του "να πληρώσουμε όλοι". Επίσης, σημειώνεται ότι ο Ανδρέας Δημητρέλος θα έχει συνάντηση με τον Τραβέρσο της UEFΑ, ώστε να ξεκινήσει επαφές με τα στελέχη της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, πριν ακόμα την εκδίκαση της 16ης Φεβρουαρίου.

ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και ο Πέτρος Παππάς είναι τα δύο βασικά θέματα της εφημερί

Keywords
Τυχαία Θέματα