Σιμόες: Έρχομαι στην ΑΕΚ για τίτλους και Τσάμπιονς Λιγκ

09:47 27/3/2015 - Πηγή: AEK365

"Φτιαγμένος" ψυχολογικά έρχεται στην ΑΕΚ ο Αντρές Σιμόες. Ο Πορτογάλος χαφ μιλάει για το επόμενο βήμα στην καριέρα του, για τις φιλοδοξίες του, τα όνειρά του, τον κόσμο, αλλά και τον Γιάκομπ Γιόχανσον, με τον οποίο πιστεύει ότι θα "δέσουν" στο κέντρο της ΑΕΚ τη νέα σεζόν.

Αναλυτικά ο Σιμόες

είπε στην Ώρα των Σπορ:

Αντρέ, πότε έγινε η πρώτη επαφή με την ΑΕΚ;

«Έμαθα για το ενδιαφέρον της ΑΕΚ προς το τέλος Δεκεμβρίου και λίγο μετά είχα την πρώτη επαφή μου με τον κύριο Μιλοβάνοβιτς. Ήταν μια περίοδος που εξέταζα αρκετές προτάσεις και δεν είχα αποφασίσει στο που θα συνεχίσω την καριέρα μου. Μπορώ να πω πως όλα έγιναν αρκετά γρήγορα».

Οι προτάσεις που είχες ήταν από τη χώρα σου ή άλλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα;

«Και τα δύο. Υπήρχαν προτάσεις και από την Ισπανία, αλλά και αλλού. Και ακόμα υπάρχουν! Ακόμα και μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής μου στην ΑΕΚ με προσέγγισαν ομάδες, αλλά ξεκαθάρισα πως δεν με ενδιαφέρει να συζητήσω. Έχω υπογράψει στην ΑΕΚ και ανυπομονώ να έρθω στην Ελλάδα και να ενταχθώ στην ομάδα. Δεν με απασχολεί κάτι άλλο».

Τι γνώριζες για την ΑΕΚ εκείνη την περίοδο;

«Όχι πολλά πράγματα. Ήξερα την ομάδα από παλιότερες αναμετρήσεις της στην Ευρώπη, αλλά όχι πολλά πράγματα. Ρώτησα όμως, έμαθα και συνεχίζω να μαθαίνω! Έχω δει πολλά βίντεο στο ίντερνετ με τον κόσμο μας, με παλαιότερα παιχνίδια για το Τσάμπιονς Λιγκ, τα πρωταθλήματα αλλά και το νέο μας γήπεδο! Και αυτό με βοήθησε στο να σιγουρευτώ πως έκανα την καλύτερη δυνατή επιλογή».

Τι ήταν αυτό που σε έπεισε να πεις το «ναι» στην πρόταση της ΑΕΚ;

«Το πρότζεκτ που μου παρουσιάστηκε και τα όσα μου είπε ο κύριος Μιλοβάνοβιτς. Μου έδειξε πως στην ΑΕΚ χτίζεται κάτι πολύ καλό και πως η ομάδα επιστρέφει στη Σούπερ Λιγκ για να στεφθεί άμεσα πρωταθλήτρια. Έμαθα για το νέο γήπεδο, τον πρόεδρο, τον κόσμο, την ιστορία του συλλόγου και είπα το "ναι" με σιγουριά».

Θεωρείς δηλαδή πως οι στόχοι της ομάδας συμβαδίζουν με τους δικούς σου...

«Απόλυτα. Μέχρι στιγμής στην καριέρα μου δεν έχω καταφέρει να πανηγυρίσω έναν τίτλο, ούτε να αγωνιστώ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Και η προοπτική της ΑΕΚ μου τα προσφέρει και τα δύο. Αυτός είναι και ο λόγος που την επέλεξα και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτή τη νέα σελίδα που ανοίγει στην καριέρα μου».

Έχεις παρακολουθήσει παιχνίδια της ΑΕK;

«Η αλήθεια είναι πως όχι πολλά, ωστόσο στο λίγο που την έχω δει έχω σχηματίσει εξαιρετική άποψη για το υλικό που υπάρχει, την ποιότητα της δουλειάς που γίνεται και φυσικά τη δυναμική του κόσμου».

Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό το είδες;

«Ναι του παρακολούθησα. Ήταν κάτι τρομερό. Όλο αυτό με τον κόσμο και την ατμόσφαιρα, δεν το έχω συναντήσει ξανά. Πραγματικά απίθανο! Υπήρξαν στιγμές που μπορώ να πω... ζήλεψα που δεν ήμουν και εγώ στο γήπεδο! Ανυπομονώ να παίξω με τη φανέλα της ΑΕΚ και να ζήσω και εγώ κάτι αντίστοιχο».

Πιστεύεις ότι η ΑΕΚ άξιζε να πάρει την πρόκριση;

«Σίγουρα. Νομίζω είχαμε καλή εικόνα στο μεγαλύτερο μέρος του ματς. Μια άτυχη στιγμή όμως στο τελευταίο λεπτό έφερε αυτό το αποτέλεσμα που πιστεύω δεν είναι δίκαιο. Του χρόνου πιστεύω θα έχουμε ακόμα πιο δυνατή ομάδα και τα πράγματα θα είναι εντελώς διαφορετικά, όταν συναντηθούμε και πάλι με τον Ολυμπιακό».

Υπάρχει κάποιος από τους νέους συμπαίκτες σου που έχεις ξεχωρίσει;

«Η ομάδα διαθέτει πολύ καλούς παίκτες και έχει ποιότητα. Σε όλες τις γραμμές της. Μου έχουν κάνει εντύπωση ο Μάνταλος, ο Μπαρμπόσα, ο Αραβίδης, αλλά και ο Γιόχανσον».

Ο Γιόχανσον αγωνίζεται στον χώρο του κέντρου και πιθανότατα θα αποτελέσει τον... παρτενέρ σου στη μεσαία γραμμή του χρόνου...

«Ναι είναι ένας παίκτης που αγωνίζεται στον άξονα με εξαιρετικά στοιχεία. Κάνει πολλή δουλειά μέσα στο γήπεδο και πιστεύω πως θα "δέσουμε" καλά στο κέντρο και το αποτέλεσμα θα είναι αυτό που θέλουμε εμείς αλλά και ο κόσμος».

Πότε σκοπεύεις να επισκεφτείς τη χώρα μας;

«Το συντομότερο δυνατό! Δεν είναι εύκολο γιατί έχουμε παιχνίδια με την ομάδα μου και θέλω να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για να την βοηθήσω και να φύγω "γεμάτος" από εδώ. Από την άλλη θέλω να έρθω στην Ελλάδα και να γνωρίσω τους ανθρώπους της ομάδας, τους συμπαίκτες μου αλλά και να μπω σιγά-σιγά στο κλίμα. Και ίσως τα καταφέρω τον επόμενο μήνα».

Πάντως ο κόσμος της ΑΕΚ παρότι ακόμα δεν σε έχει δει αγωνιζόμενο με την ομάδα του, σε έχει αγκαλιάσει και σε έχει υποδεχτεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο...

«Δεν έχω λόγια για να περιγράψω αυτό που ζω εδώ και μερικούς μήνες από τους φιλάθλους της ομάδας μας. Δεν το περίμενα με τίποτα και ότι και να πω θα είναι λίγο. Το μόνο που θέλω είναι με τις εμφανίσεις μου να τους δικαιώσω και να τους ανταμείψω για την αγάπη που μου δείχνουν. Μου έχουν δώσει να καταλάβω ότι έρχομαι στην μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας και σε ένα από τα κορυφαία κλαμπ του πλανήτη και είμαι ανυπόμονος να έρθει αυτό το νέο ξεκίνημα στην καριέρα μου».

Πάμε τώρα στο κεφάλαιο Εθνική ομάδα. Πιστεύεις ότι μέσω της ΑΕΚ θα έχεις την ευκαιρία να σου ανοίξει η πόρτα της Εθνικής;

«Πιστεύω πως ναι. Στην Εθνική υπάρχει ο κύριος Σάντος, που γνωρίζει πολύ καλά την Ελλάδα αλλά και την ΑΕΚ. Και ξέρω ότι πάντα παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον τα παιχνίδια της. Οπότε νομίζω πως μέσα από την ΑΕΚ θα έχω την ευκαιρία μου να διεκδικήσω μια θέση στην Εθνική, που σίγουρα αποτελεί έναν από τους στόχους μου».

Αν σου ζητούσαμε να περιγράψεις τον ποδοσφαιριστή Σιμόες, που θα στεκόσουν; Ποιο θεωρείς δηλαδή πως είναι το μεγάλο σου προσόν;

«Μου αρέσει πολύ να βοηθάω την ομάδα μου στο γήπεδο, σε όλους τους τομείς. Και στην επίθεση και στην άμυνα. Να έχω μια ισορροπία σε αυτό το κομμάτι. Τελευταία σκοράρω και αρκετά και αυτό με κάνει ακόμα πιο χαρούμενο. Μακάρι να συνεχίσω έτσι από το καλοκαίρι και μετά και να πετυχαίνω γκολ και με την ΑΕΚ».

Οι στόχοι σου ερχόμενος στην ΑΕΚ ποιοι είναι;

«Καταρχάς θέλω να πω πως δεν έρχομαι στην ΑΕΚ για να είμαι... περαστικός! Να αγωνιστώ δηλαδή εδώ 1-2 χρόνια και μετά να πάω κάπου αλλού. Θέλω να μείνω στην ΑΕΚ χρόνια, να πάνε τα πράγματα όπως τα έχω στο μυαλό μου και να πετύχω τους προσωπικούς μου στόχους μαζί με την ομάδα. Πιστεύω πως η ΑΕΚ έχει τις δυνατότητες να φτάσει μέσα στα επόμενα χρόνια στο υψηλότερο επίπεδο και εγώ θα δώσω ότι καλύτερο μπορώ, για να συμβεί αυτό».

Κλείνοντας, ένα μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις προς τον κόσμο;

«Να ευχαριστήσω ξανά όλους τους φιλάθλους για την αγάπη και τη στήριξη που μου δείχνουν και να ξέρουν ότι έρχομαι με πολλή όρεξη για δουλειά, δίνοντας συνέχεια το 100% για την ΑΕΚ και εκείνους. Να παραμείνουν το ίδιο πιστοί στην ομάδα όπως είναι και να ξέρουν πως στην ΑΕΚ φτιάχνεται κάτι πάρα πολύ καλό, με στόχο να έρθει η ομάδα ξανά στην κορυφή. Και είμαι σίγουρος πως αυτή η στιγμή θα έρθει πολύ σύντομα».

Keywords
Τυχαία Θέματα