43 εκ. ευρώ έχει βάλει στον ΠΑΟΚ ο Σαββίδης

09:38 27/3/2015 - Πηγή: AEK365

Τον Ιούλιο του 2012 ο Ιβάν Σαββίδης έγινε μεγαλομέτοχος στον ΠΑΟΚ και από τότε μέχρι τον Φεβρουάριο του 2015 έχει βάλει σχεδόν 43 εκατομμύρια ευρώ, συγκεκριμένα το ποσό είναι 42.7 εκατομμύρια ευρώ.
Με βάση τους ισολογισμούς που δόθηκαν στη δημοσιότητα, τα συνολικά έξοδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αυτά τα 2.5 χρόνια είναι 86.7 εκατομμύρια ευρώ. Στα έξοδα συμπεριλαμβάνονται οι εταιρικές ανάγκες του ΠΑΟΚ

και τα χρήματα που διατέθηκαν για τις ανάγκες του αγωνιστικού τμήματος.
Τα έσοδα ήταν 44 εκατομμύρια ευρώ και τη διαφορά εσόδων-εξόδων, δηλαδή τα 42.7 εκατομμύρια ευρώ, κάλυψε από τη τσέπη του ο Σαββίδης μέσα από διαδοχικές αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων.
Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ τα τελευταία 2.5 χρόνια προκύπτει από τις πωλήσεις εισιτηρίων, κανονικά και διαρκείας, με το ποσό να φτάνει τα 12,2 εκ. ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί πως ένα πολύ μεγάλο μέρος από τα έσοδα αυτά, δαπανήθηκε για να καλυφθούν τυχόν πρόστιμα που κλήθηκε να πληρώσει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αυτά τα 2,5 χρόνια, σε ΕΠΟ και UEFA, αρκετά εκ των οποίων ήταν «τσουχτερά.
11,3 εκ. ευρώ ήταν τα έσοδα του ΠΑΟΚ από την UEFA, 10 εκ. ευρώ από τηλεοπτικά δικαιώματα, 6,1 εκ. από χορηγίες και τέλος 4,4 εκ. από πωλήσεις και δανεισμούς παικτών και λοιπά έσοδα.
Αντιστοίχως τα διπλάσια έξοδα προκύπτουν ως εξής: τα 26 εκ. είναι από συμβόλαια παικτών και προπονητών, 9 εκ. για αγορές και δανεισμούς παικτών και λοιπά έξοδα, 21,1 εκ. για τα τμήματα υποδομής, έξοδα διοργάνωσης αγώνων, αθλητικών οργανισμών (ΕΠΟ, Superleague, ΑΣ κλπ), μισθοδοσίες και λοιπά σχετικά έξοδα, 6,7 εκ. για αποπληρωμή λοιπών φόρων, 3,4 για εγκαταστάσεις-υποδομές και 20,8 εκ. για αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών τον Ιούλιο του 2012 (προς ποδοσφαιριστές, προπονητές, φόρους, προμηθευτές, Α.Σ. και πιστωτές).
Θα πρέπει να σημειωθεί πως όλα τα παραπάνω ποσά αφορούν το σύνολο της περιόδου Σαββίδη στον ΠΑΟΚ, ενώ και τη φετινή χρονιά, το πρόσημο αναμένεται να είναι αρνητικό, με τον ομογενή επιχειρηματία, να βάζει και πάλι το χέρι στη τσέπη για να καλύψει το άνοιγμα που θα προκύψει, μέσω νέας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.
Από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ ξεκαθαρίζουν πως όλα αυτά τα χρόνια ο Ιβάν Σαββίδης δεν έχει βάλει ούτε ένα ευρώ στη τσέπη του. Μάλιστα, όπως σημειώνεται, το ποσό της επένδυσης αυτής θα μεγαλώσει κατά πολύ, αν ο ΠΑΟΚ, μπει στη σχετική ρύθμιση των 100 δόσεων και αποπληρώσει το πρωτογενές του χρέος προς το κράτος ύψους 10,4 εκ. ευρώ, με το ποσό που θα έχει δαπανηθεί στο κράτος να φτάνει τα 33 εκ. ευρώ, ήδη έχει πληρώσει ένα ποσό που αγγίζει τα 23 εκ. ευρώ, δείχνοντας έμπρακτα τη στήριξή του στο κράτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα