Χέρι-χέρι και στον δεύτερο γύρο…

18:53 11/1/2014 - Πηγή: AEK365

LA LIGA-19η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: 0-0
Γήπεδο: Βιθέντε Καλντερόν

Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα σε Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα κι έτσι οι δύο ομάδες τερμάτισαν ισόβαθμες και στην κορυφή στο τέλος του πρώτου γύρου. Πλέον η Ρεάλ με νίκη αύριο πλησιάζει στους τρεις βαθμούς και το πρωτάθλημα αποκτά νέο ενδιαφέρον.

Πρώτη φορά σε 89 ματς των δύο ομάδων που έρχονται δύο σερί, 0-0 (είχε έρθει ο επαναληπτικός του Σούπερ Καπ).

Ο Μαρτίνο

ξεκίνησε το ματς χωρίς τα δύο μεγάλα επιθετικά όπλα του, δηλαδή του Λιονέλ Μέσι και Νεϊμάρ, κίνηση που παραξένεψε πολλούς. Η πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα ανήκε στην Ατλέτικο, καθώς στο 4ο λεπτό, ο Αρντά άδειασε τον Άλμπα, μπήκε από δεξιά στην περιοχή και προσπάθησε να γυρίσει στο πέναλτι, αλλά ο Πικέ έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ. η Ατλέτικο πίεζε σε όλο το γήπεδο και στο 5', ο Ντιέγκο Κόστα έπιασε το μονοκόμματο από τα ύψος της περιοχής, με τον Βαλντές να πέφτει και να μπλοκάρει, ενώ από τη μεριά της η Μπαρτσελόνα δεν απείλησε στο πρώτο τέταρτο. Το πρώτο αξιόλογο σουτ της Μπαρτσελόνα ήρθε στο 18ο λεπτό, από τον Πέδρο, με τον Κουρτουά να μην ανησυχεί ιδιαίτερα, ενώ ο Σιμεόνε είχε στήσει πολύ σωστά την ομάδα του και η Μπαρτσελόνα «έφτυνε» είμαι να φτάσει στα καρέ του Βέλγου γκολκίπερ. Στο 26ο λεπτό ο Πικέ πρόλαβε την τελευταία στιγμή τον Κόστα και στο επόμενο λεπτό μετά από κόρνερ ο Μιράνδα έπιασε την πρώτη κεφαλιά και ο Κόστα δεν μπόρεσε με προβολή να ανοίξει το σκορ. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία της Μπαρτσελόνα, δημιουργήθηκε στο 32ο λεπτό. Ο Ινιέστα έβγαλε από αριστερά τη σέντρα, ο Πέδρο έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να περνά μόλις άουτ. Στο 35' ο Κουρτουά απέκρουσε ασταθώς το μακρινό σουτ του Πικέ, αλλά ο Μιράνδα απομάκρυνε στη συνέχεια, ενώ σε εκείνο το σημείο η Μπαρτσελόνα είχε ανεβάσει στροφές και πίεζε συνεχώς. Οι Καταλανοί επιτίθονταν κυρίως από αριστερά, με τν Πέδρο να είναι σε καλή βραδιά, αλλά οι σέντρες του δεν αξιοποιήθηκαν από τους Σεσκ και Αλέξις, με τον πρώτο να είναι σχεδόν απαρατήρητος στο πρώτο μέρος. Στο 40' μετά από μια τέτοια σέντρα του Πέδρο, ο Τσάβι έπιασε σκαστό σουτ, το οποίο μπλόκαρε με άνεση ο Κουρτουά.

Ο Μαρτίνο έριξε στο ημίχρονο τον Μέσι στο ματς και στο 49' ο Αργεντινός έκανε το γύρισμα από δεξιά για να διώξει σε κόρνερ ο Κουρτουά, ενώ στο 52' ο Βαλντές είπε όχι σε κοντινή προβολή του Γοδίν, που ήταν όμως οφσάιντ. Στο 59ο λεπτό ο Αρντά έκανε τρομερή ενέργεια από το κέντρα, έδωσε αριστερά στον Κόστα, που σούταρε με τη μία, αλλά δεν βρήκε στόχο.

Στο 66ο λεπτό στο ματς μπήκε και ο Νεϊμάρ και η Μπαρτσελόνα προσπάθησε να πιέσει περισσότερο. Στο 68' ο Άλμπα σέντραρε από αριστερά αλλά η κεφαλιά του Μέσι δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 79ο λεπτό ο Τουράν (κορυφαίος μακράν του αγώνα), έπιασε το γυριστό από το πέναλτι, αλλά ο Βαλντές έπεσε και μπλόκαρε. Στο 81ο λεπτό ο Μέσι μπήκε στην περιοχή, έκανε και το σουτ αλλά ο Κουρτουά έσωσε την Ατλέτικο.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Κουρτουά, Χουανφράν, Γοδίν, Μιράνδα, Φελίπε Λουίς, Τιάγκο (82' Σεμπόγια Ροντρίγκεθ), Γκάμπι, Αρντά Τουράν, Κόκε, Βίγια (76' Γκαρθία), Ντιέγκο Κόστα.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βαλντές, Άλβες, Μασεράνο, Πικέ, Άλμπα, Ινιέστα (46' Μέσι), Μπούσκετς, Τσάβι, Αλέξις (66' Νεϊμάρ), Σεσκ, Πέδρο (82' Σέρχι Ρομπέρτο).

ΕΛΤΣΕ-ΣΕΒΙΛΛΗ: 1-1
Γήπεδο: Μαρτίνεθ Βαλέρο

Με γκολ στα τελευταία λεπτά, η Σεβίλλη κατάφερε να... σώσει το βαθμό της ισοπαλίας απέναντι στην Έλτσε και να μείνει σε τροχιά Ευρώπης.

Στον ένα βαθμό από τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη μείωσε η Σεβίλλη έχοντας και ένα παιχνίδι παραπάνω, μετά το ισόπαλο 1-1 με την Έλτσε εκτός έδρας, σε ένα παιχνίδι που οι δύο ομάδες κρατούσαν το... καλό για το τέλος.

Συγκεκριμένα, οι γηπεδούχοι στο 82' προηγήθηκαν με κεφαλιά του Ερέρα, ποδοσφαιριστή που είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο τρία λεπτά νωρίτερα. Η απάντηση από τους Ανδαλουσιανούς ήρθε στο 89΄με κεφαλιά του Καρίκο για να διαμορφωθεί και το τελικό αποτέλεσμα.

ΕΛΤΣΕ: Τόνιο, Σουάρεζ, Πελεγκρίν, Λόμπαν, Αλμπακάρ, Χάβι Μάρκεθ, Ρούμπεν Πέρεθ, Ζιλ (79' Ερέρα), Κόρο, Νίγκεθ (70' Φιντέλ), Μποάκιε (85' Ριβέρα).

ΣΕΒΙΛΛΗ: Μπέτο, Κόκε, Φάτσιο, Ντάνιελ Καρίκο, Φερνάντο Ναβάρο, Μπιά (71' Παρέχα), Ιμπόρα (66' Γκαμέιρο), Ρέγιες, Ράκιτιτς, Βιτόλο, Μπακά (81' Μαρίν).

ΘΕΛΤΑ-ΒΑΛΕΝΘΙΑ: 2-1
Γήπεδο: Μπαλαΐδος

Βαθειά βαθμολογική ανάσα πήρε η Θέλτα, που επικράτησε της Βαλένθια με 2-1, παρότι βρέθηκε να χάνει από νωρίς.

Στο 7ο λεπτό ο Φεγκουλί έκανε το γύρισμα, με τον Πιάτι να μην μπορεί να βρει την μπάλα, ενώ στο 10' ο Άλβες έπεσε κι έδιωξε το μακρινό σουτ του Φερνάντεθ. Στο 17ο λεπτό ο Κάρλες βγήκε μόνος του με τον Άλβες κι έκανε το διαγώνιο από δεξιά, με τον κίπερ της Βαλένθια να διώχνει εντυπωσιακά, ενώ στο 32' η Βαλένθια πήρε κεφάλι στο σκορ. Ο Φεγκουλί έβγαλε από δεξιά τη σέντρα και ο Παρέχο από κοντά με κεφαλιά έκανε το 1-0. Στο 25' ο Γιοέλ είπε όχι σε σουτ του Ζόνας από το ύψος του πέναλτι, ενώ στο 43' το σουτ του Ραφίνια μέσα από την περιοχή, πέρασε ελάχιστα άουτ.

Η Θέλτα ξεκίνησε καλύτερα στην επανάληψη και στο 50' έφερε στα ίσα το ματς. Ο Ραφίνια έβγαλε καταπληκτικά για τον Κάρλες, που κατέβασε όμορφα και πλάσαρε από κοντά τον Άλβες. Στο 59ο λεπτό ο Φερνάντεθ δεν μπόρεσε από ευνοϊκή θέση να κάνει το 2-1 για τη Θέλτα, ενώ στο 72' ο Γουαρδάδο έκοψε σωτήρια τον Νολίτο. Στο 77ο λεπτό ο Κάρλες, πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή έκανε όμορφη ενέργεια και με τρομερό σουτ, έγραψε το 2-1 για τους γηπεδούχους. Στο 88ο λεπτό ο Νολίτο έκανε όμορφη ενέργεια και σουτ από αριστερά με την μπάλα να σταματά στο δοκάρι της Βαλένθια, ενώ στην επόμενη φάση, δοκάρι είχαν και οι νυχτερίδες σε κεφαλιά του Κανάλες.

ΘΕΛΤΑ: Γιοέλ, Τζόνι, Φοντάς, Καμπράλ, Μάγιο, Ουμπίνια, Λόπεθ (71' Κρον Ντέλι), Φερνάντεθ (71' Νολίτο), Κάρλες (80' Μίνα), Ραφίνια, Ορεγιάνα.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Άλβες, Περέιρα, Ματιέ (39' Ρουίθ), Κόστα (77' Μπερνάτ), Γουαρδάδο, Παρέχο (64' Φουέγο), Ρομέου, Φεγκουλί, Κανάλες, Πιάτι, Ζόνας.

ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ-ΑΛΜΕΡΙΑ: 6-1
Γήπεδο: Σαν Μαμές

Πορεία βγαλμένη από όνειρο είναι η φετινή για την Μπιλμπάο. Οι Βάσκοι ολοκλήρωσαν τον πρώτο γύρο στην 4η θέση της βαθμολογίας, διατήρησαν το αήττητο στο νέο «Σαν Μαμές», καθώς κέρδισαν με 6-1 την Αλμερία και κάνουν όνειρα για σεντόνι.

Η Μπιλμπάο μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και στο 6ο λεπτό μόλις, άνοιξε το σκορ. Ο Ρίκο έκρυψε την μπάλα με τον Αντούριθ και με σουτ από το ύψος του πέναλτι νίκησε τον Εστεμπάν κι έκανε το 1-0. Και πριν προλάβει να συνέλθει η Αλμερία, δέχτηκε και το 2-0 στο 11'. Ο Σουσαέτα από δεξιά βρήκε τον Αντέρ, που με σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Εστεμπάν. Στο 14ο λεπτό η κεφαλιά του Λαπόρτε πέρασε μόλις άουτ, αλλά στο 31' ο αμυντικός των Βάσκων έπιασε νέα κεφαλιά μετά από κόρνερ του Σουσαέτα κι έγραψε το 3-0. Η Αλμερία αντέδρασε στο 34' και μείωσε με έξυπνη κεφαλιά του Έλντερ Μπαρμπόσα, μετά από εκτέλεση φάουλ του Βέρθα, ενώ στο 37' ο Αντούριθ αστόχησε από τα μικρή περιοχή. Στο 41' και ο Αντέρ δεν μπόρεσε από ιδανική θέση να σκοράρει, ενώ στο 43' ο Ιτουράσπε έχασε τα άχαστο προ κενής εστίας.

Η Μπιλμπάο εν πάτησε φρένο στην επανάληψη και στο 52' μετά από σέντρα του Ιμπάι, η άμυνα της Αλμερία, έδιωξε λανθασμένα και ο Αντούριθ με σουτ, έγραψε το 4-1. Στο 69ο λεπτό ο Ιμπάι βρήκε λίγο χώρο και με σουτ έκανε το 5-1, ενώ στο 72' ο Εστεμπαν είπε όχι σε νέα κεφαλιά του Λαπόρτε. Το τελικό 6-1 διαμόρφωσε στο 87ο λεπτό ο Ιμπάι με εκτέλση πέναλτι.

ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Ιραϊθόθ, Μπαλενθιάγα, Λαπόρτε, Σαν Χοσέ, Ιραόλα, Ρίκο, Ιτουράσπε, Αντέρ, Μουνιαΐν (60' Ντε Μάρκος), Σουσαέτα (49' Ιμπάι Γκόμεθ), Αντούριθ (74' Σόλα).

ΑΛΜΕΡΙΑ: Εστεμπάν, Ραφίτα, Τρουχίγιο, Τορσιλιέρι, Ντουμπαρμπιέ, Αζεέζ, Βέρθα, Βιδάλ, Σοριάνο (54' Τέμπαρ), Μπαρμπόσα, Ντίας (54' Ζονγκό)

BAΘΜΟΛΟΓΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα