Σέντρα σε Παρίσι και Μόναχο

16:24 1/4/2013 - Πηγή: AEK365

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (21:45, NOVASPORTS 1)
Γήπεδο: "Παρκ Ντε Πρενς", Διαιτητής: Βόλφγκανγκ Σταρκ (Γερμανία)
Η Μπαρτσελόνα μετά την φοβερή ανατροπή κόντρα στην Μίλαν θέλει και πάλι να επιβεβαιώσει πως παραμένει η μεγάλη δύναμη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν που φιλοδοξεί να πάρει την θέση της χάρη και στα χρήματα από το Κατάρ.
Πρόσωπο των δυο αναμετρήσεων θα είναι

ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς που θα θέλει να δώσει απάντηση σε όσους έκριναν ως αποτυχημένο το πέρασμα του από την Βαρκελώνη. Οι γηπεδούχοι διατηρούν διαφορά επτά βαθμών από τον πλησιέστερο διώκτη τους στη Ligue 1 μετά το 1-0 επί της Μονπελιέ την Παρασκευή και οδεύουν στον πρώτο εγχώριο τίτλο τους μετά από 18 χρόνια.
Η Μπαρτσελόνα, με τη σειρά της, μετά τη θριαμβευτική ανατροπή κόντρα στην Μίλαν στον προηγούμενο γύρο, θέλει να πάρει σκορ πρόκρισης από τον πρώτο αγώνα. Το Σάββατο ήρθε ισόπαλη 2-2 με τη Θέλτα στο Βίγκο, αλλά το 1-1 της Ρεάλ στη Σαραγόσα διατήρησε τη διαφορά των Καταλανών στο +13. Ο Τίτο Βιλανόβα επέστρεψε μετά από δύο μήνες μάχης με τον καρκίνο στη Νέα Υόρκη, ακολούθησε την αποστολή στο Παρίσι αλλά είναι άγνωστο αν θα βρίσκεται στον πάγκο. Οι Καταλανοί έχουν αρκετά αγωνιστικά προβλήματα, καθώς θα λείψουν ο τιμωρημένος Πέδρο, οι Πουγιόλ και Αντριάνο τραυματίες, ωστόσο στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν οι Τσάβι και Άλμπα που αποθεραπεύτηκαν, όπως και ο έτοιμος πλέον Αμπιντάλ.
Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στα προημιτελικά και τη σεζόν 1994/95, με την Παρί Σεν Ζερμέν να αποσπά 1-1 στη Βαρκελώνη και να προκρίνεται με 2-1 στη ρεβάνς. Τρία χρόνια μετά, οι Καταλανοί πήραν ρεβάνς νικώντας με 1-0 τους Παριζιάνους στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων στο Ρότερνταμ. Τον περασμένο Αύγουστο σε φιλικό που έγινε στο Παρίσι ήρθαν ισόπαλες 2-2 με την Μπαρτσελόνα να νικά 4-1 στα πέναλτι. Η Παρί ως γηπεδούχος απέναντι σε ισπανικές ομάδες έχει 5 νίκες, 3 ισοπαλίες και 1 ήττα, ενώ η Μπαρτσελόνα επί γαλλικού εδάφους μετρούν 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες.
Η ρεβάνς θα γίνει στο "Καμπ Νου" στις 10 Απριλίου.

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ-ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (21:45 NOVASPORTS 2)
Γήπεδο: "Allianz Arena", Διαιτητής: Μαρκ Κλάτενμπεργκ (Αγγλία)
Δυο ομάδες με βαριά φανέλα και σπουδαία ιστορία, όπως είναι η Μπάγερν Μονάχου και η Γιουβέντους, θα μονομαχήσουν με έπαθλο μια θέση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ με την πρώτη μάχη να δίνεται στο Μόναχο.
Οι Βαυαροί θέλουν να συνεχίσουν την προσπάθεια τους για κατάκτηση του τρεμπλ καθώς στην Bundesliga απομένει η μαθηματική επιβεβαίωση για το 23ο πρωτάθλημα. Ο Γιουπ Χάινκες δεν υπολογίζει στη βοήθεια του τιμωρημένου Μαρτίνεθ και του τραυματία Μπαντστούμπερ.
Η Γιουβέντους μετά τη νίκη με 2-1 επί της Ίντερ στο Μιλάνο διατηρεί διαφορά εννιά βαθμών οκτώ αγωνιστικές πριν το φινάλε. Με την κατάκτηση και του φετινού τίτλου προ των πυλών, στόχος είναι η επιστροφή τους στην κορυφή της Ευρώπης. Εκεί όπου έχει να ηττηθεί 18 ολόκληρα ματς. Ο Αντόνιο Κόντε δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, μιας και ο Τζοβίνκο συμπεριλήφθηκε στην 22μελή αποστολή.

Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί άλλες έξι φορές συνολικά, όλες στους ομίλους. Τη σεζόν 2004/05, η Γιουβέντους είχε νικήσει 1-0 στο Μόναχο και το Τορίνο, την επόμενη περίοδο οι δύο ομάδες είχαν από μία νίκη στην έδρα τους με 2-1, ενώ το 2009/10 μετά το 0-0 στη Γερμανία οι Βαυαροί θριάμβευσαν 4-1 στην Ιταλία. Η Μπάγερν μετρά 7 νίκες, 5 ισοπαλίες και 5 ήττες ως γηπεδούχος απέναντι σε ιταλικές ομάδες. Η Γιουβέντους έχει προκριθεί και στις πέντε προημιτελικές συναντήσεις της με γερμανικές ομάδες, ενώ σε 14 νοκ άουτ αναμετρήσεις έχει αποκλειστεί μόλις δύο φορές. Στη Γερμανία οι πρωταθλητές Ιταλίας έχουν 8 νίκες, 5 ισοπαλίες και 7 ήττες, αλλά το 1997 είχαν χάσει στο Μόναχο στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ από τη Ντόρτμουντ.
Η ρεβάνς θα γίνει στις 10 Απριλίου στο Τορίνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα