Σε ελεύθερα κανάλια Μουντιάλ και EURO

12:59 18/7/2013 - Πηγή: AEK365

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε πως οι διοργανώσεις Μουντιάλ και EURO θα πρέπει να μεταδίδονται από ελεύθερα κανάλια με αποτέλεσμα FIFA και UEFA να καταθέσουν προσφυγή κατά της απόφασης η οποία όμως απορρίφθηκε.
Το 2011 το Ευρωπαϊκό Γενικό Δικαστήριο είχε καταλήξει στην απόφαση πως κάποιες διοργανώσεις εθνικού ενδιαφέροντος (όπως τα Παγκόσμια Κύπελλα και τα Ευρωπαικά Πρωταθλήματα) θα έπρεπε να μεταδίδονται

από ελεύθερα κανάλια, κάτι που πρακτικά σήμαινε πως τα συνδρομητικά κανάλια ακόμη και στην περίπτωση που εξασφάλιζαν δικαιώματα μετάδοσης δεν θα μπορούσαν να διατηρήσουν την αποκλειστικότητα.
Αν και η υπόθεση αφορούσε μόνο την τηλεοπτική αγορά της Βρετανίας και του Βελγίου, η πρωτόδικη απόφαση προφανώς επηρέαζε και την υπόλοιπη Ευρώπη.
FIFA και UEFA προσέφυγαν στο Ανώτατο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για να ανατρέψουν την απόφαση με το αιτιολογικό ότι δεν θα μπορούσαν να πουλήσουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα στην πραγματική τους αξία.
Το Ανώτατο Δικαστήριο ανακοίνωσε σήμερα την απόρριψη της προσφυγής των δυο ποδοσφαιρικών οργανισμών, ωστόσο αναθέτει σε κάθε ευρωπαική χώρα ξεχωριστά να αποφασίσει ποιες διοργανώσεις θεωρούνται εθνικής σημασίας ώστε η μετάδοση τους να γίνεται από ελεύθερα κανάλια της επικράτειας της.
Στη Βρετανία, αξίζει να σημειωθεί, πως τα τηλεοπτικά δικαιώματα για την κάλυψη του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας το ερχόμενο καλοκαίρι έχουν εξασφαλίσει το BBC και ITV. Ωστόσο υπήρχε η αίσθηση πως για τις διοργανώσεις του 2018 και του 2022 ήταν πολύ πιθανό τα δικαιώματα να καταλήξουν σε συνδρομητικά κανάλια.

Keywords
Τυχαία Θέματα