Σαββίδης: Αρχηγός του ΠΑΟΚ, καλύτερα από πρωθυπουργός!

14:13 21/9/2013 - Πηγή: AEK365

Την περασμένη Πέμπτη, ο Ιβάν Σαββίδης πραγματοποίησε εκδήλωση στο ξενοδοχείο "Μακεδονία Παλλάς" όπου μίλησε για όλους και για όλα με την ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΏΝ να παρουσιάζει σε σημερινό της δημοσίευμα τις ατάκες του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που... έγραψαν.

Αναλυτικά:
- «Τον τελευταίο καιρό συμβαίνουν ανεξήγητα πράγματα. Δεν προλαβαίνω να σκεφτώ κάτι και ο Τύπος ήδη το έχει γράφει. Εχω την

εντύπωση πως σκανάρουν το μυαλό μου. Οταν γράφουν, όμως, κάνουν κακό στο επενδυτικό κλίμα στην Ελλάδα... Κάπου διάβασα ότι έχω μόνο ένα κοστούμι και... πώς είναι δυνατόν να μπορώ να κάνω επενδύσεις. Να σας πληροφορήσω ότι όταν έκανα τις πρώτες επενδύσεις μου δεν είχα καθόλου κοστούμι. Παρακαλώ, μη μετράτε τα κοστούμια μου... Στη Ρωσία λένε: "Οταν στον Σαββίδη ρίχνουν λάσπη στην Ελλάδα, αν πάμε εμείς τι θα μας κάνουν;"».
- «Το όραμά μου είναι να γίνω αρχηγός της οικογένειας του ΠΑΟΚ. Τότε θα έχω μεγαλύτερη θέση κι από τον πρωθυπουργό».
- «Κι αν δεν δεχτεί η κυβέρνηση την πρόταση σας για τα χρέη τι θα κάνετε;» ρωτήθηκε κάποια στιγμή ο Σαββίδης. Απάντηση: «Υπάρχει δεύτερη λύση. Οι φίλαθλοι θα με βρίζουν ίσως, αλλά όταν ερχόμουν εδώ, δεν το σκεφτόμουν αυτό».
- Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρnς, πήρε τον λόγο και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην οπαδική του προτίμηση: «Ισως είμαι ο μοναδικός Αρειανός εδώ μέσα. Είμαι παιδί Ηρακλειδέων και τα εγγόνια μου είναι ΠΑΟΚ. θύρα-4». Ο Σαββίδης δεν έχασε την ευκαιρία για σχόλιο: «Ευχαριστώ για τη στήριξη και πιστεύω πως το μόνο λάθος στη ζωή σας μπορούμε ακόμη να το διορθώσουμε».
- «Ξέρετε τι με έχει συγκλονίσει στην Ελλάδα σήμερα, στην εποχή της κρίσης; Οτι στις γειτονικές χώρες έχουν 6 και 7 φορές πιο χαμηλή φορολογική κλίμακα φυσικών προσώπων. Είπα στον Σαμαρά ότι σε ένα χρόνο, όσο και να βάζω βενζίνη, δεν μου έχουν δώσει ούτε μία φορά απόδειξη. Γιατί; Γιατί δεν συμφέρει στον κόσμο να πληρώνει τέτοια φορολογική κλίμακα. Aς μη μιλήσω για ποδόσφαιρο... Γιατί δεν πληρώνουν οι ομάδες εδώ; Γιατί δεν συμφέρει. Αν σε έναν παίκτη πληρώνω 2 εκατομμύρια ευρώ, στο κράτος πρέπει να πληρώσω 75% φόρους, ενώ στην Κύπρο 12%, στην Τουρκία 15%, στη Ρωσία 13% και στις χώρες της Ευρώπης 20-22%. Υπάρχει μία λύση... Ο ποδοσφαιριστής να είναι γραμμέvoς σε μία τέτοια χώρα και να παίζει εδώ ποδόσφαιρο».
- «Ο δήμαρχος Θέρμης, ο κ. Παπαδόπουλος, ξέρει πολύ καλά ότι είμαι σκληρός Πόντιος και μπορώ να κάνω βήματα που δεν μπορούν να καταλάβουν όλοι. Επί ένα χρόνο συζητούσαμε θέματα που αν ήμουν εγώ δήμαρχος θα τα έλυνα σε ένα μήνα. Τον ευχαριστώ, πάντως, που τα τελειώσαμε και μπορούμε να προχωρήσουμε με την επένδυση στη γη της Θέρμης».
- Η Ραχήλ Μακρή, βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ρωτούσε επίμονα τον Σαββίδη αν διαθέτει λίαρ τζετ και κότερο, και αν ναι, αν θα μπορούσε να το διαθέτει στον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ και στον πρωθυπουργό για να κάνουν βόλτα στο Αιγαίο. Ετσι θα έπαιρνε 3 δισ. έργα με απευθείας αναθέσεις και μάλιστα με χρήματα του ΕΣΠΑ και θα του διέγραφαν τα χρέη. Η απάντηση του ομογενή επιχειρηματία: «Με το δικό μου αεροπλάνο πετάνε μόνο όμορφες γυναίκες, όπως εσείς. Προτιμώ σε ύψος... 14.000μέτρα να συζητώ μόνο όμορφα πράγματα και όχι σε ποιον θα δώσω μίζα. Ούτε μ' αρέσει να αντιγράφω πρακτικές, θα φέρω κάποια στιγμή στο αεροδρόμιο ένα αεροπλάνο με έναν μεγάλο αετό».
- «Όταν αποκλειστήκαμε από τη Σάλκε, στενοχωρήθηκα γιατί εκείνη τη νύχτα, άλλη ομάδα ποδοσφαίρου στην Ελλάδα χαιρόταν γι' αυτό. Χαιρόταν επειδή τα 5-6 εκατομμύρια ευρώ που θα παίρναμε εμείς τα πήραν εκείνοι. Ημουν πάντα φίλαθλος του ΠΑΟΚ, από τη σοβιετική εποχή. Οταν, όμως, ο Ολυμπιακός έπαιζε στην Ευρώπη τον υποστήριζα γιατί ήταν ελληνική ομάδα. Ενας χρόνος στον ΠΑΟΚ έφτασε για να παραβιάσω τις αρχές της ζωής μου και αδιαφορώ αν είναι ελληνική ομάδα. Προχθές έχασαν και σκέφτηκα ότι ενδεχομένως αυτή να ήταν η τιμωρία τους».

Keywords
Τυχαία Θέματα