Σάρωσε τη Σίτι η Άρσεναλ! (VIDEO)

19:00 10/8/2014 - Πηγή: AEK365

ΑΡΣΕΝΑΛ-ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Σ.: 3-0
Γήπεδο: Γουέμπλεϊ

Πανηγυρική εκκίνηση στην σεζόν για την Άρσεναλ που συνέτριψε 3-0 την Μάντσεστερ Σίτι στο «Γούμπλεϊ» και κατέκτησε το «Community Shield»

Η Άρσεναλ έπαιξε πάρα πολύ καλά στο πρώτο μέρος. Η ενδεκάδα του Αρσέν Βενγκέρ μπορεί να είχε απουσίες, όμως «έπιασε» ονειρική απόδοση. Η λονδρέζικη ομάδα είχε τα ηνία καθ' όλη τη διάρκεια του ημιχρόνου και ήταν το «αφεντικό» εντός γηπέδου. Η επιθετική υπεροχή και η κατοχή της μπάλας

μετατράπηκαν σε γκολ στο 21ο λεπτό, όταν ο Σάντι Καθόρλα έκανε το 1-0 με συρτό διαγώνιο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Η Σίτι δεν αντέδρασε, δεν θύμισε σε τίποτα την περσινή πρωταθλήτρια και οι «κανονιέρηδες» συνέχισαν να ελέγχουν το παιχνίδι. Στο 26' ο Σανόγκο αστόχησε από πλεονεκτική θέση, αλλά λίγο αργότερα, ο ίδιος ήταν αυτός που έστρωσε την μπάλα στον Ράμσεϊ μέσα στην μεγάλη περιοχή των «πολιτών». Ο Ουαλός δεν αστόχησε, κερδίζοντας εύκολα τον Καμπαγιέρο και κάνοντας το 2-0, σκορ που αντικατόπτριζε το πρώτο εξαιρετικό ημίχρονο της Άρσεναλ.

Οι ψυχολογικές «ντόπες» του Πελεγκρίνι στα αποδυτήρια φαίνεται πως πείσμωσαν τους πρωταθλητές Αγγλίας, που μπήκαν καλύτεροι στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 52' και το 56' ο Γιόβετιτς είδε το δοκάρι και τον Σέζνι να του αποτρέπουν το γκολ. Η Άρσεναλ κόντρα στη ροή του δεύτερου μέρους βρήκε και το τρίτο της γκολ με τον Ζιρού (60') , ο οποίος είχε περάσει λίγο νωρίτερα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Γάλλος «εκτέλεσε» τον Καμπαγιέρο έξω από την μεγάλη περιοχή με αριστερό κρεμαστό σουτ και ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 3-0.

Στη συνέχεια, όπως ήταν αναμενόμενο, ο ρυθμός έπεσε. Οι πολλές αλλαγές καθώς και το σκορ έδωσαν το περιθώριο στην μεν Άρσεναλ να «παγώσει» το ματς και στη δε Σίτι να απλά να... ακολουθεί. Το τελικό 3-0 έδειξε πως η ομάδα του Βενγκέρ είναι σε πολύ καλή κατάσταση, ενώ αυτή του Πελεγκρίνι χρειάζεται επειγόντως τους Κομπανί, Αγουέρο, Φερναντίνιο στην ενδεκάδα της.

Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Σέζνι, Ντεμπισί, Κονσιελνί (46' Μονρεάλ), Τσέιμπερς, Γκίμπς, Αρτέτα, Γουίλσιρ (68' Φλαμινί), Ράμσεϊ (86' Κάμπελ), Αλέξις (46' Τσάμπερλεϊν), Καθόρλα, Σανόγκο (46' Ζιρού)

Μάντσεστερ Σίτι (Μανουέλ Πελεγκρίνι): Καμπαγιέρο, Κλισί, Μπογιατά, Νάσταζιτς, Κολάροφ, Νάβας (85' Σινκλέρ), Φερνάντο, Τουρέ (61' Ζουκουλίνι), Νασρί (46' Σίλβα), Γιόβετιτς, Τζέκο (61' Μίλνερ)

Keywords
Τυχαία Θέματα