Σαμαράς: Εμείς εκλογές πηγαίνουμε για το 2016

13:12 30/1/2014 - Πηγή: AEK365

Κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ απέκλεισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην Κ.Ο. της ΝΔ και επαναλαμβάνοντας παράλληλα ότι «οι εκλογές θα γίνουν το 2016».
Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει «όχι» σε όλα .

Δεν κάνει κακό στην κυβέρνηση, αλλά και στη χώρα. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συνεργασίας» τόνισε από το βήμα ο πρωθυπουργός, ενώ αναφέρθηκε και στις διαφωνίες με το ΠΑΣΟΚ, οι οποίες ωστόσο παραμερίστηκαν για το καλό της χώρας.
«Με το ΠΑΣΟΚ μας χώριζαν πολλά για δεκαετίες, αλλά μας ένωσε ο στόχος να αποφευχθεί η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ. Κριτήριο για τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ η αγάπη για τον τόπο και τον Έλληνα».
Εξάλλου, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση κατάφερε να σταθεροποιήσει τη χώρα και να αποφύγει την έξοδο από το ευρώ.«Διαψεύσαμε τις Κασσάνδρες του εσωτερικού αλλά και τις εισαγόμενες».
«Η Αργεντινή 13 χρόνια από τη χρεοκοπία της και ακόμα δεν έχει συνέλθει», σημείωσε ο κ. Σαμαράς, και υπενθύμισε ότι στο παρελθόν «ο ΣΥΡΙΖΑ μας καλούσε να μιμηθούμε το παράδειγμα της Αργεντινής και τώρα δεν θέλει να το θυμάται».
Τόνισε μάλιστα ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να πετύχει περισσότερα με τη βοήθεια του Θεού και στη στήριξη του ελληνικού λαού.
«Η χώρα υπέφερε κι ακόμα υποφέρει αλλά αποτρέψαμε πολύ χειρότερα και τώρα αρχίζουμε να βγαίνουμε από την κρίση. Κάποιοι ξεχνούν ότι δεν αφήσαμε τη χώρα να καταρρεύσει. Σε λίγους μήνες θα γίνουν πραγματικότητα τα 18 σημεία του Ζάππειου. Με τη βοήθεια του Θεού και τη στήριξη του λαού θα πετύχουμε περισσότερα».
Αναφερόμενος σε όσους σπεύδουν να αμφισβητήσουν το πρωτογενές πλεόνασμα που πέτυχε η Ελλάδα, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι αυτό είναι «καθαρό, αδιαμφισβήτητο και βιώσιμο».
«Η αντιπολίτευση προεξοφλούσε ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει κι ότι θα κατέρρεε ο προϋπολογισμός του 2013. Κάποιοι μάλιστα από την αντιπολίτευση έσπευσαν μάλιστα να πανηγυρίσουν. Πετύχαμε πρωτογενές πλεόνασμα ένα χρόνο πριν το πρόγραμμα, και μάλιστα υψηλότερο από ότι υπολογίζαμε» τόνισε ο πρωθυπουργός και επανέλαβε τη δέσμευσή του ποσοστό του πλεονάσματος να επιστραφεί στις πιο ευπαθείς ομάδες.
«Κάποιοι μας λένε βγάλατε πρωτογενές πλεόνασμα αλλά η κοινωνία υποφέρει. Απαντώ ότι το 70% του πλεονάσματος που ξεπερνά τον στόχο θα επιστρέφει στην κοινωνία μέχρι το 2016. Δεκάδες εκατομμύρια θα δοθούν πίσω στην κοινωνία σε εκείνους που επλήγησαν περισσότερο».
Απαντώντας στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών ο Αντώνης Σαμαράς επανέλαβε τον στόχο του για εξάντληση της τετραετίας λέγοντας: «Εκλογές εμείς πηγαίνουμε για το 2016. Ορισμένοι προσπαθούν να συνδέσουν ανοήτως τα μέτρα για την ανεργία με πρόωρες εκλογές» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.
Αναφορικά με την απόφαση του ΣτΕ για τις περικοπές των αποδοχών των ενστόλων, ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι ούτως ή αλλως η κυβέρνηση είχε δεσμευθεί να δώσει χρήματα στους ενστόλους κατά προτεραιότητα. «Αν δεν είχαμε πρωτογενές πλεόνασμα δεν θα υπήρχαν περιθώρια να δώσουμε άμεσα τίποτα», πρόσθεσε.
«Το πλεόνασμα βγήκε από το αίμα του ελληνικού λαού και σε αυτόν θα επιστρέψει όπως επιστρέφουμε σήμερα και τα κλεμμένα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: kathimerini.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα