Ρουμενίγκε: Η Παρί δεν τηρεί τους κανονισμούς

12:08 5/2/2014 - Πηγή: AEK365


Ενόψει της πλήρους εφαρμογής του Financial Fair Play από την UEFA, ο Καρλ Χάινς Ρουμενίγκε παρουσίασε την Παρί Σεν Ζερμέν ως το αρνητικό παράδειγμα για κάθε ευρωπαϊκή ομάδα.
Σε συνέδριο αθλητικού μάνατζμεντ στο Ντίσελντορφ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Συλλόγων σημείωσε πως "η Παρί δεν τηρεί τους κανονισμούς, όλοι γνωρίζουμε τα ποσά που έρχονται σε αυτήν από το Κατάρ,

σχεδόν 200 εκατομμύρια ευρώ ανά σεζόν. Όσοι σύλλογοι δεν τηρούν τους κανονισμούς, και είχαν τρία χρόνια για να προετοιμαστούν, θα πληρώσουν και το τίμημα από την 1η Ιουλίου".
Ο Ρουμενίγκε σημείωσε πως οι τιμωρίες δεν του αρέσουν και υπογράμμισε πως "θα υπάρξει μεγάλη προσοχή ώστε να μην έρθουν οι σύλλογοι σε αδιέξοδο, αλλά να επιστρέψουν στο σωστό δρόμο". Μάλιστα προειδοποίησε πως η UEFA δεν αστειεύεται και επιθυμεί την επάνοδο της λογικής στο ποδόσφαιρο και κατέληξε λέγοντας το εξής: "Όταν το 63% των συλλόγων στην Ευρώπη είναι οικονομικά στα... κόκκινα, ο στόχος πρέπει να είναι η αντιμετώπιση του προβλήματος, όχι ο αφανισμός".
Με την ιδιότητα του προέδρου της Μπάγερν Μονάχου, ο Ρουμενίγκε δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εισόδου στο Δ.Σ. και ενός τρίτου μετόχου, της Allianz, με τα χρήματα να πηγαίνουν στο "Allianz Arena" και στις ακαδημίες, προανήγγειλε το άνοιγμα της Πρωταθλήτριας Ευρώπης στην Αμερική με την δημιουργία γραφείου στην Νέα Υόρκη και απέκλεισε το ενδεχόμενο η Μπάγερν Μονάχου να κινηθεί για τον Λιονέλ Μέσι.

Keywords
Τυχαία Θέματα