Τα 7 βήματα για να αρχίσουν τα έργα στο ΝΑΟ

11:50 5/2/2014 - Πηγή: AEK365

Με την προχτεσινή δήλωση Μελισσανίδη ότι σε 90-100 μέρες θα ξεκινήσουν τα έργα στη Ν. Φιλαδέλφεια στην ΑΕΚ, μετρούν πλέον όλοι αντίστροφα. Για πρώτη φορά γνωστοποιείται ο χρονικός ορίζοντας έναρξης των έργων στην «Αγια-Σοφιά»της ΑΕΚ και μπαίνει έτσι ένα τέλος στην παραφιλολογία που αναπτύχθηκε εσχάτως για το αν και πότε θα ξεκινήσει η ανέγερση του γηπέδου. Μάλιστα,σερνόταν δεξιά και αριστερά η παραπληροφόρηση ότι είναι τόσο χρονοβόρα η διαδικασία των προπαρασκευαστικών σταδίων

που οι μπουλντόζες πάνε για Σεπτέμβριο.
Με τη δήλωση που έκανε ο Δημήτρης Μελισσανίδης έξω από το ΥΠΕΚΑ, γίνεται αντιληπτό ότι τα πράγματα πλέον βρίσκονται στην τελική ευθεία. Επί της ουσίας, η ΑΕΚ έχει φτάσει στο παρά πέντε και στις επόμενες 90-100 μέρες θα δουλεύουν όλοι πυρετωδώς προκειμένου να ξεκινήσουν εργασίες τα συνεργεία.
Τι πρόκειται, όμως, να γίνει σε αυτό το τρίμηνο και μέχρι τον Μάιο που οι μπουλντόζες θα σαρώσουν το οικόπεδο; Η «Live Sport» παρουσιάζει ένα προς ένα τα βήματα μέχρι την ιστορική μέρα της επίσημης έναρξης των έργων:

1. Σήμερα τελειώνουν οι ερευνητικές γεωτρήσεις εντός του οικοπέδου της ΑΕΚ, δηλαδή των 27,5 στρεμμάτων στα οποία θα κατασκευαστεί το γήπεδο. Εδώ και δύο εβδομάδες γίνονται εργασίες για τη στρωματογραφία του υπεδάφους και ουσιαστικά από αύριο ξεκινούν από το συνεργείο ανάλογες εργασίες εκτός οικοπέδου. Μάλιστα,δόθηκε σχετική άδεια από τον δήμο μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου που θα ολοκληρωθούν οι εργασίες.

2. Είναι έτοιμο το Ενημερωτικό Δελτίο από τη «Δικέφαλος 1924», που τις προσεχείς μέρες θα κατατεθεί προς έγκριση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Κατ' αυτόν τον τρόπο, θα ανοίξει και πάλι η διαδικασία της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ που προκηρύχθηκε στις 8 Οκτωβρίου 2013 από το Δ.Σ. της«Δικέφαλος 1924». Η διαδικασία σταμάτησε προς το τέλος Νοεμβρίου, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις για τη σύνταξη του Ενημερωτικού Δελτίου προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Σημειωτέον ότι η ΑΜΚ είχε παγώσει μόνο για τους καταθέτες κάτω των 100 χιλιάδων ευρώ. Αντιθέτως, τρέχει κανονικά για όλους όσοι έχουν εκφράσει τη βούληση να επενδύσουν πάνω από 100.000 ευρώ για το γήπεδο της ΑΕΚ.

3. Το αργότερο μέχρι 15-20 Φεβρουαρίου θα κατατεθεί πλήρης φάκελος στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για την έκδοση άδειας καταλληλότητας λειτουργίας του γηπέδου. Στη ΓΓΑ θα υποβληθούν οι μελέτες, κάτι που είναι προαπαιτούμενο έτσι ώστε να προχωρήσει η «Δικέφαλος 1924» στα επόμενα στάδια.

4. Μέσα στον Μάρτιο αναμένεται να γίνει η νομοθετική ρύθμιση έτσι ώστε να προχωρήσει η ΑΕΚ στο τελικό στάδιο με την έκδοση της οικοδομικής άδειας. Η ρύθμιση θα αφορά κυρίως τα έργα υπογειοποίησης και τους χώρους στάθμευσης. Ρύθμιση για να κατασκευάσει γήπεδο η ΑΕΚ δεν χρειάζεται από τη στιγμή που (με βάση και τα λεγόμενα του πρότζεκτ μάνατζερ Δημήτρη Ανδριόπουλου) θα χτίσει με μικρότερο συντελεστή δόμησης (0,84) από το 1,40 της περιοχής.

5. Μέχρι τα μέσα Μαρτίου θα κατατεθούν όλοι οι φάκελοι με τις οριστικές μελέτες (τουλάχιστον 12 τον αριθμό) στο ΥΠΕΚΑ. Οι μελέτες περιλαμβάνουν τα πάντα: περιβάλλον, συγκοινωνίες, στέγαστρο, υποστυλώματα, ηλεκτρομηχανολογικά, υδραυλικά, ενεργειακή απόδοση κ.λπ.

6. Μετά την κατάθεση των φακέλων με τις μελέτες και αφού έχει γίνει η νομοθετική ρύθμιση, πολύ σύντομα αναμένεται να εκδοθεί η άδεια οικοδόμησης. Από την ημέρα που ο Δημήτρης Μελισσανίδης θα έχει στα χέρια του την οικοδομική άδεια, η εντολή θα είναι μία: 24 ώρες το 24ωρο να δουλεύουν τα συνεργεία στο γήπεδο! Στο μεταξύ, θα έχει γίνει και ο διαγωνισμός για την ανάθεση του έργου σε κατασκευαστική εταιρεία. Κατά πληροφορίες, 3-4 είναι οι εταιρείες-κολοσσοί που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για να πάρουν ένα έργο, το οποίο έχει κοστολογηθεί στα 65 εκατομμύρια ευρώ. Μέσα σε αυτό το ποσό, συμπεριλαμβάνονται και τα 20 εκατομμύρια της Περιφέρειας. Η ροή της εκταμίευσης θα γίνει τμηματικά και ανάλογα με την πρόοδο του έργου.

7. Παράλληλα με όλες τις προαναφερθείσες ενέργειες και κινήσεις, θα πρέπει να συγκληθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της Ερασιτεχνικής προκειμένου να εγκριθεί το παραχωρητήριο του γηπέδου για 49 χρόνια στη «Δικέφαλος 1924». Το Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής συνεδρίασε χτες βράδυ (ρεπορτάζ στη σελ. 18) και η αλήθεια είναι πως το έχει τρενάρει σε απίστευτο βαθμό μέχρι στιγμής με ευθύνη του προέδρου Κοτσάτου και του γεν. γραμματέα Αλεξίου. Η υπόθεση έχει τις αντικειμενικές δυσκολίες της, καθώς θα πρέπει να βρεθεί χώρος για να συγκεντρωθούν 9.000 μέλη (ή τέλος πάντων όσα θα προσέλθουν για να ψηφίσουν), ωστόσο αυτό είναι κάτι για το οποίο η Ερασιτεχνική οφείλει να βρει λύση. Να υπενθυμίσουμε ότι η «Δικέφαλος 1924» πορεύεται μέχρι στιγμής με βάση την απόφαση του Δ.Σ.της Ερασιτεχνικής, που τον Οκτώβριο ενέκρινε το παραχωρητήριο, ωστόσο βάσει καταστατικού απαιτείται απόφαση των δύο τρίτων των μελών του σωματείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα