Ρομπέρτο: Δεν έδωσα απάντηση σε κανέναν

08:23 6/11/2013 - Πηγή: AEK365

Ο Ρομπέρτο ήταν αυτός που με τις επεμβάσεις του κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό και χάρισε την νίκη στην ομάδα του με τον ίδιο να υποστηρίζει πως η εμφάνιση του δεν αποτελεί απάντηση στις αρνητικές κριτικές που είχε δεχτεί στο διάστημα που βρισκόταν στην Μπενφίκα.
Αναλυτικά όσα δήλωσε σε Πορτογάλους δημοσιογράφους μετά το τέλος του αγώνα ο Ισπανός τερματοφύλακας του Ολυμπιακού
- Θεωρείς πως έδωσες απαντήσεις

με αυτή την εμφάνιση;
"Όχι. Η εμφάνιση μου δεν είναι απάντηση σε κανέναν. Ό,τι έχει ειπωθεί ή γραφτεί στο παρελθόν ανήκει εκεί. Για μένα αποτελεί μια επιβράβευση του επαγγελματισμού μου και της δουλειάς που κάνω. Γενικά, ως ομάδα δουλέψαμε σκληρά και αξίζαμε να πάρουμε μια τέτοια νίκη".
- Δέχθηκες όμως κριτική...
"Δεν αποτελεί απάντηση για κανέναν από την Μπενφίκα ούτε για τον κόσμο της. Είναι δουλειά μου και εύχομαι να την ξανακάνω καλά".
- Πώς κρίνεις το ματς απόψε;
"Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Όμως μπορέσαμε να κερδίσουμε Υποφέραμε αλλά καταφέραμε να αμυνθούμε στις επιθέσεις της Μπενφίκα. Αποδείχθηκε στο τέλος πως ήταν ένα δώρο από μένα για τους συμπαίκτες μου".
- Τι συναισθήματα είχες μετά το τέλος της αναμέτρησης;
"Δεν έκλαψα. Ήταν ένας δύσκολος αγώνας και τώρα απλά ελπίζω να συνεχίσω να έχω καλά ματς. Νομίζω πως γενικά έκανα μια θετική εμφάνιση. Είναι καλό να είσαι πρωταγωνιστής σε έναν τέτοιο αγώνα. Θα είναι ένα ματς που δεν θα ξεχάσω ποτέ".
- Οι παίκτες της Μπενφίκα σε συνεχάρησαν;
"Ναι. Όλοι μου έδωσαν συγχαρητήρια. Έχω πολύ καλούς φίλους στην Μπενφίκα".
- Μίλησες μήπως με τον Ζεσούς;
"Μετά τον αγώνα όχι. Πριν την αναμέτρηση μου ευχήθηκε καλή τύχη και τίποτα άλλο".
- Θα παρακολουθήσεις το παιχνίδι της Μπενφίκα με την Σπόρτινγκ;
"Θα προσπαθήσω. Θα είναι ένα καλό ματς. Ένα δυνατό ντέρμπι που αξίζει να το δει κανείς. Φυσικά και θα είμαι με την Μπενφίκα. Θα την υποστηρίζω".

Οι συμπαίκτες του Ολυμπιακού έσπευσαν να αποθεώσουν τον Ρομπέρτο που τους έσωσε και τους κράτησε ζωντανούς στην διεκδίκηση ενός εισιτηρίου για τους "16"

Γιαταμπαρέ: Το σημαντικό είναι πως δεν δεχθήκαμε γκολ, πετύχαμε εμείς πρώτοι γκολ και καταφέραμε να το διατηρήσουμε μέχρι το τέλος. Εμείς στον Ολυμπιακό ξέρουμε ποιος είναι ο Ρομπέρτο. Τον βλέπουμε κάθε μέρα στις προπονήσεις. Σήμερα ήταν εκπληκτικός και μάλλον ήταν μία ρεβάνς προσωπική για τον ίδιο από την Μπενφίκα. Πρέπει να αλλάξουμε τον στόχο μας. Είμαστε κοντά στην πρόκριση, αλλά έχουμε μπροστά μας δύο δύσκολα παιχνίδια με Παρί και Άντερλεχτ. Θα πρέπει να κοιτάξουμε την άμυνα μας και να μην τα περιμένουμε όλα από τον Ρομπέρτο».

Μασάντο: Ο Ρομπέρτο είναι ένας μεγάλος γκολκίπερ. Δέχθηκε μεγάλη κριτική στην Πορτογαλία και από άλλες ομάδες αλλά ποτέ από εμάς και τον δικό μας σύλλογο. Εμείς ήμασταν και είμαστε πάντα δίπλα του. Έχει σώσει την ομάδα μας πολλές φορές. Υπάρχουν και άσχημες στιγμές για έναν παίκτη, όμω εκείνος έδειξε πάλι την αξία του. Ξέραμε πως τα ματς με την Μπενφίκα ήταν δύο τελικοί. Το είχα πει αυτό πριν πάμε να παίξουμε στο Ντα Λουζ. Μετά τη νίκη που πετύχαμε όλα εξαρτώνται από εμάς. Τώρα δεν θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε εάν θα χάσει ή όχι η Μπενφίκα».

Τσόρι: «Έδωσα και εγώ συγχαρητήρια στον Ρομπέρτο. Εκείνος μας κράτησε όρθιους στον αγώνα και μας έδωσε ουσιαστικά τη νίκη. Νιώθουμε πάρα πολύ ωραία, γιατί κρατήσαμε το αποτέλεσμα και νικήσαμε σε ένα σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Μετά από την ένταση και τα νεύρα του παιχνιδιού, αυτό που μας έχει μείνει είναι η ευτυχία. Υποδεχθήκαμε τον Ρομπέρτο στα αποδυτήρια με αγκαλιές και συγχαρητήρια. Τον ευχαριστήσαμε, αλλά γνωρίζει ο ίδιος ότι όλη η ομάδα τα πήγε καλά. Βέβαια είναι ο ήρωας της βραδιάς αυτής με τις αποκρούσεις που έκανε και το γιορτάσαμε στο τέλος όλοι μαζί. Θα χρησιμοποιήσουμε το παιχνίδι αυτό για να πάρουμε κουράγιο και δύναμη για να συνεχίσουμε τους θριάμβους. Τώρα θα ξεκουραστούμε και από αύριο θα συγκεντρωθούμε στο επόμενο παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ που είναι σημαντικό για εμάς για να παραμείνουμε στην κορυφή της βαθμολογίας».

Ο Σαβιόλα και αυτός από την πλευρά του δεν έκρυβε την ικανοποίηση του τόσο για την νίκη του Ολυμπιακού όσο και για την εμφάνιση του Ρομπέρτο.

Keywords
Τυχαία Θέματα