Ψάχνουν αντρόγυνο να το στείλουν στον Άρη

09:57 28/2/2013 - Πηγή: AEK365

Την Τετάρτη ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα στις ΗΠΑ ανακοίνωσε την πρόθεση του να προσλάβει έναν άντρα και μια γυναίκα, κατά προτίμηση αντρόγυνο, και να τους χαρίσει ένα ταξίδι μετ'επιστροφής για τον... πλανήτη Άρη. Η αποστολή θα κοστίσει πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια και θα χρηματοδοτηθεί από ιδιωτικές δωρεές και χορηγίες.
Ο επικεφαλής της αποστολής είναι ο πολυεκατομμυριούχος Ντένις Τίτο ο οποίος το 2001 έδωσε 20 εκατομμύρια δολάρια για ένα ταξίδι στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Ο Τίτο έκανε γνωστή την πρόθεση

του να χρηματοδοτήσει τα έξοδα της αποστολής για τα επόμενα δυο χρόνια μέχρι να ξεκινήσει η πλήρης ανάπτυξη των συστημάτων και των τεχνολογιών που απαιτούνται.
Για την ώρα, αμερικανικά διαστημόπλοια που να είναι σε λειτουργία δεν υπάρχουν και όσα βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης θα είναι έτοιμα για πτήση το 2017. Το γεγονός αυτό στερεί από την αποστολή την δυνατότητα να κάνει τον γύρο του Άρη, μόλις 240 χιλιόμετρα από την επιφάνεια του πλανήτη εξαιτίας μιας σπάνιας πλανητικής ευθυγράμμισης.
Το χρονικό περιθώριο για την εκτόξευση του διαστημικού σκάφους θα ξεκινήσει στις 5 Ιανουαρίου του 2018, ενώ η επόμενη ευκαιρία για μια τέτοια ευθυγράμμιση θα είναι το 2031.

Keywords
Τυχαία Θέματα