Προβλήματα στην NOVA

14:41 25/1/2012 - Πηγή: AEK365

Δημοσίευμα της ιστοσελίδας dealnews.gr αναφέρει πως ο όμιλος FORTHNET/NOVA αναμένεται να αντιμετωπίσει σοβαρά οικονομικά προβλήματα καθώς οι Άραβες της Emirates International Telecommunications και η Go βασικός τηλεπικοινωνιακός πάροχος της Μάλτας αρνήθηκαν να βάλουν χρήματα για την αύξηση κεφαλαίου. Παράλληλα, πίεσαν την Forgendo, η οποία κατέχει το 43% περίπου της Forthnet να κάνει το ίδιο. Το μήνυμα προς τον κ. Παπαδόπουλο ήταν σαφές: «Αν δεν ξεκαθαρίσει

το τοπίο στην ελληνική οικονομία δεν πρόκειται να βάλουμε άλλα λεφτά».

Η εξέλιξη αυτή, οδηγεί αναπόφευκτα σε «πάγωμα» οποιασδήποτε επενδυτικής προσπάθειας είχε προγραμματιστεί για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την προσέλκυση πελατών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδιάζονται νέες περικοπές θέσεων εργασίας.

Η διακοπή της χρηματοδότησης από τους βασικούς μετόχους ήταν το μεγαλύτερο πλήγμα για τη Forthnet, που προστέθηκε στα συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Fortnet. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο όμιλος εμφανίζει ζημιές επί έξι συνεχή χρόνια.
Το τρίτο τρίμηνο του 2011, ο όμιλος παρά το γεγονός ότι παρουσίασε οριακή αύξηση εσόδων είχε διευρυμένες ζημιές σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2010, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 14,64 εκατ. ευρώ. Αυτή η πορεία ανησύχησε τους μετόχους του ομίλου και ανάγκασαν τον Πάνο Παπαδόπουλο να παραδεχτεί πως «δεν μπορεί κανείς να προβλέψει πότε θα καταφέρει να επανέλθει η εταιρία στην κερδοφορία».

Η μόνη λύση για να αντιμετωπιστεί η συνεχής οικονομική αιμορραγία ήταν οι απολύσεις, τις οποίες ζήτησαν οι βασικοί μέτοχοι και χρηματοδότες, και οι οποίες έγιναν στα μέσα του περασμένου χρόνου. Η κατάσταση όμως δεν βελτιώθηκε με αποτέλεσμα τώρα, που τα πράγματα είναι πιο δύσκολα να προγραμματίζονται νέες περικοπές προσωπικού και να μπαίνει «πάγος» στα αναπτυξιακά σχέδια.

Keywords
Τυχαία Θέματα