Αυτός είναι ο Ουαλίντ Τζουμπλάτ

14:11 25/1/2012 - Πηγή: AEK365

Αν και με καθυστέρηση μερικών ημερών, αλλά όπως είχε δεσμευτεί, ο Σταύρος Αδαμίδης αποκάλυψε το όνομα του υποψήφιου επενδυτή, την πρόταση του οποίου μετέφερε στη Γ.Σ. του Δεκεμβρίου, ο Γιάννης Βλάχος. Ο πρόεδρος της ΑΕΚ ανέφερε το όνομα του Ουαλίντ Τζουμπλάτ. Πρόκειται για τον 63χρονο (γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1949) Λιβανέζο επιχειρηματία και πρόεδρο του Προοδευτικού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PSP), μέλος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, το οποίο διαθέτει την πλειοψηφία της κοινότητας των Δρούζων. Σύμφωνα με το BBC,

o Τζουμπλάτ είναι ο πιο έξυπνος ηγέτης των πιο ισχυρών οικογενειών των Δρούζων. Μάλιστα, πρόσφατα επισκέφτηκε και την χώρα μας, λίγο πριν ξεκινήσουν οι επαφές του Γιάννη Βλάχου με τον Σταύρο Αδαμίδη.

Αυτές άρχισαν, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΑΕΚ, τον περασμένο Νοέμβρη, ενώ τον Οκτώβρη ο Τζουμπλάτ ήταν στο Λασίθι, με αφορμή το συνέδριο της Ειδικής Επιτροπής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ενώ είχε συνάντηση σε προσωπικό επίπεδο με τον Γιώργο Παπανδρέου, πρόεδρο της Επιτροπής. Το όνομά του βρίσκεται πάντα στην επικαιρότητα, σε καίριες αποφάσεις, σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις στην Μέση Ανατολή, ωστόσο ως προς τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, δεν προκύπτουν πολλά στοιχεία. Όπως αποκάλυψε ο Σταύρος Αδαμίδης, ο Τζουμπλάτ εκπροσωπούσε εταιρεία αμερικανικών και λιβανέζικων συμφερόντων, χωρίς όμως να ενημερώνει για το όνομα των εταιριών που είναι... μπροστινός.

Keywords
Τυχαία Θέματα