«Πρότυπο η Ελλάδα»

00:37 3/4/2012 - Πηγή: AEK365

Η WADA υπερασπίστηκε την προσπάθεια που γίνεται, λέγοντας πως η Ελλάδα αποτελεί πρότυπο σε παγκόσμιο επίπεδο, στη μάχη κατά του ντόπινγκ.

«Πετυχαίνει το μοντέλο της Ελλάδας»

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι απ΄ τις μέχρι τώρα προσπάθειες της Ελλάδας να εναρμονίσει το καταστατικό της με αυτό του WADA και το πέτυχε. Για αρκετό διάστημα υπήρχε πολύ καλή συνεργασία με την Ελλάδα

και έχουμε τη βεβαιότητα ότι θα υπάρξει και στο μέλλον. Πιστεύουμε λοιπόν, ότι η Ελλάδα αποτελεί μοντέλο, πρότυπο σε παγκόσμιο επίπεδο, όσον αφορά τη νομοθεσία κατά της φαρμακοδιέγερσης. Η Ελλάδα ανταποκρίνεται σε όλες τις προϋποθέσεις στον τομέα της πολιτικής για το αντιντόπινγκ και γενικά είμαστε πολύ ευχαριστημένοι για ότι έχει γίνει μέχρι τώρα», δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο κ.Άντερσεν.

Και πρόσθεσε: «Ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία για τον καθαρό αθλητισμό και προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και το ΕΣΚΑΝ. Το σύστημα αντιντόπινγκ, σε παγκόσμιο επίπεδο, βελτιώνεται συνεχώς. Η ΔΟΕ έχει στη διάθεσή της περισσότερα μέσα για να πολεμήσει το ντόπινγκ. Βέβαια δεν μπορεί να απαλλαγεί από αυτό απολύτως, οπωσδήποτε όμως οι αγώνες θα είναι κατά το δυνατόν, καθαρότεροι κι εμείς θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας με στόχο το καλύτερο δυνατό».

«Mακριά από εμάς η μεταλλιολαγνεία»

Από την πλευρά του ο Πάνος Μπιτσαξής σημείωσε: «Η νομοθεσία μας έχει πλήρως εναρμονιστεί με τον Παγκόσμιο Κώδικα αντιντόπινγκ και ήδη, δυστυχώς, έχει εφαρμοστεί σε μια περίπτωση, που αφορά ποδοσφαιριστή. Πρέπει όμως να έχουμε και μια βελτίωση του συστήματος Αντιντόπινγκ στη χώρα μας, τόσο με τους ελέγχους των απαγορευμένων ουσιών όσο και του λεγόμενου θετικού αντιντόπινγκ, με την ενεργοποίηση του ΕΚΑΕ, ώστε να παρέχει καλύτερες υπηρεσίες στους αθλητές.

Απ' την πρώτη στιγμή η ελληνική κυβέρνηση τοποθετήθηκε με σαφήνεια ότι «μακριά από εμάς η μεταλλιολαγνεία. Ότι λάμπει δεν είναι χρυσός», και στη θέση αυτή επιμένουμε. Η Ελλάδα μπορεί να μη βρεθεί ποτέ στην πρωτοκαθεδρία των μεταλλίων, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα επιδιώξουμε μετάλλια, αλλά μπορεί να βρεθεί στην πρωτοκαθεδρία του ολυμπιακού πνεύματος. Αυτή την πολιτική θα ακολουθήσουμε με σταθερότητα».

« "Καθαρή" ομάδα στο Λονδίνο»

Τις προσπάθειες που γίνονται και από την ΕΟΕ ώστε η Ελλάδα να μην βρεθεί και πάλι στο επίκεντρο στο μεγάλο ραντεβού των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο σε λίγους μήνες επισήμανε από την πλευρά του ο Ισίδωρος Κούβελος. «Στηρίζουμε ως Ολυμπιακή Επιτροπή όλες τις προσπάθειες του WADA. Είπα στον κ. Άντερσεν ότι ο στόχος μας είναι κοινός και ότι βρισκόμαστε στο ίδιο πλοίο. Θέλουμε καθαρούς αθλητές, ώστε να έχουμε καθαρό αθλητισμό, γι αυτό συμμορφωνόμαστε σε οποιαδήποτε οδηγία του WADA», είπε χαρακτηριστικά.

Και κατέληξε: «Πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, θα κάνουμε ελέγχους σε όλους τους αθλητές μας. Παράλληλα θα γίνει επιμόρφωση για το θέμα αυτό και στους προπονητές. Τελευταία έχουμε πολλές επιτυχίες

Keywords
Τυχαία Θέματα