«Πρώτος στόχος οι τελικοί»

20:49 11/3/2015 - Πηγή: AEK365

Η εξασφάλιση της παρουσίας του Στέφανου Δημητριάδη στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο ήταν αναμφισβήτητα η μεγαλύτερη επιτυχία Έλληνα κολυμβητή το τελευταίο διάστημα.

Αμέσως μετά τους Χειμερινούς αγώνες ΟΠΕΝ, η ελληνική αποστολή αποτελούμενη από 5 κολυμβητές ταξίδεψε στη Μασσαλία για να πάρει μέρος σε ένα σπουδαίο μίτινγκ, το «4ο Διεθνές μίτινγκ Μεσογείου», με πολύ μεγάλα ονόματα σε παγκόσμιο επίπεδο να παίρνουν μέρος.

Ο Στέφανος Δημητριάδης τερμάτισε δεύτερος

στα 200μ πεταλούδα, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο και πιάνοντας το όριο για την Ολυμπιάδα του 2016 με την επίδοση του 1:56.89 (1:56.97 το όριο) Επίσης με τον εξαιρετικό του χρόνο επιβεβαίωσε το όριο για το Παγκόσμιο του Καζάν (1:57.37), το οποίο ήδη κατέχει από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου το 2014. Μια επιτυχία που σύμφωνα με τις δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ οφείλεται στη σκληρή προετοιμασία των τελευταίων μηνών αν και οι συνθήκες ήταν δύσκολες: «Ήταν μια επίδοση που ήξερα ότι μπορώ να κάνω, καθώς είχε βγει στην προετοιμασία μου και στις προπονήσεις. Είχα δύσκολη χρονιά, καθώς είχα υποχρεώσεις με τη σχολή μου και αφιέρωνα πολύ χρόνο και εκεί ώστε να μπορώ να είμαι συνεπής. Το τελευταίο διάστημα ήμουν πολύ πιεσμένος, είχε πέσει και λίγο η ψυχολογία μου. Σε σχέση με τους Χειμερινούς αγώνες ΟΠΕΝ, για τους οποίους δεν είχα προετοιμαστεί στο βαθμό που θα μπορούσα, είχα μερικές μέρες να δουλέψω για τη Μασσαλία. Ο χρόνος βγήκε, έγινε μια καλή επίδοση ανάμεσα και σε κορυφαίους κολυμβητές στο αγώνισμά μου και ήρθε το όριο για την Ολυμπιάδα, κάτι το οποίο ήταν ο στόχος που είχαμε θέσει με τον προπονητή μου Τάσο Καράμπελα. Είναι μεγάλη επιτυχία και το γεγονός ότι ήρθε νωρίς είναι καλό για εμένα για να μπορώ να προετοιμαστώ όσο το δυνατόν καλύτερα».

Τον ερχόμενο Αύγουστο, το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν είναι η πρώτη μεγάλη μάχη για τον Δημητριάδη, ο οποίος ήδη κατέχει το όριο με τις επιδόσεις του στο Βερολίνο. Ο 25χρονος αθλητής μιλώντας για την προετοιμασία του μέχρι το κορυφαίο κολυμβητικό γεγονός της χρονιάς τονίζει: «Στη Μασσαλία έγινε ένα σπουδαίο μίτινγκ, από πλευράς οργάνωσης. Χρειαζόμαστε τέτοιες διοργανώσεις, παίρνουμε πολύτιμες εμπειρίες επειδή έχουμε να αντιμετωπίσουμε και κορυφαίους αθλητές σε διεθνές επίπεδο. Μέχρι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν θα επιλέξω κάποιες διοργανώσεις στις οποίες θέλω να συμμετέχω για να δω την κατάστασή μου και την πορεία της προετοιμασίας μου. Ενόψει Καζάν ο μεγάλος στόχος είναι μια θέση σε τελικό Παγκοσμίου πρωταθλήματος, θα είναι μια σημαντική επιτυχία αν επιτευχθεί».

Keywords
Τυχαία Θέματα