Πρωτιά για την Γκαμπόν

22:07 31/1/2012 - Πηγή: AEK365

ΚΟΠΑ ΑΦΡΙΚΑ 3ος ΟΜΙΛΟΣ-3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΓΚΑΜΠΟΝ-ΤΥΝΗΣΙΑ: 1-0
ΓΗΠΕΔΟ: «Σταντ Ντε Φραντσεβίλ»
Την 1η θέση στον 3ο όμιλο του Κόπα Άφρικα κατέλαβε η Γκαμπόν, αφού νίκησε με 1-0 την Τυνησία στο «Σταντ Ντε Φραντσεβίλ» φθάνοντας τους εννέα βαθμούς και θα αντιμετωπίσει το Μάλι ή την Γουϊνέα στα προημιτελικά, ενώ οι Τυνήσιοι έμειναν 2οι με έξι βαθμούς και θα

κοντραριστούν εκτός απροόπτου με την Γκάνα. Η Τυνησία απείλησε στο 10' με τον Κελίφα να σουτάρει άουτ από την μικρή περιοχή, ενώ στο 17' οι γηπεδούχοι απάντησαν με τον Πόκο να σουτάρει άουτ από πλάγια δεξιά μετά από πάσα του Κουσέν. Η Τυνησία άγγιξε το γκολ στο 26' όταν ο Τζεμάα τροφοδότησε τον Κελίφα που βρέθηκε τετ α τετ με τον Εμπάνγκ, αλλά πλάσαρε άστοχα. Η Γκαμπόν έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 28' όταν ο Αουμπαμεγιάνγκ τροφοδότησε τον Μεγιέ που σούταρε από την μικρή περιοχή με τον Τζερίντι να αποκρούει ασταθώς, ενώ στην επαναφορά ο Κουσέν σούταρε άστοχα. Οι γηπεδούχοι «φλέρταραν» με το γκολ στο 51' όταν ο Παλούν τροφοδότησε τον Κουσέν που σούταρε από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Τζερίντι έδιωξε σε κόρνερ. Η υπεροχή της Γκαμπόν απέφερε καρπούς στο 62' όταν ο Κουσέν πάσαρε στον Αουμπαμεγιάνγκ, ο οποίος με δεξί σουτ από την μικρή περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 1-0. Η Τυνησία άγγιξε την ισοφάριση στο 75' όταν Μσακνί και Σαιχί συνδυάστηκαν και ο πρώτος σούταρε από την μικρή περιοχή, αλλά ο Εμπάνγκ έδιωξε σε κόρνερ κρατώντας την νίκη για την Γκαμπόν.
ΓΚΑΜΠΟΝ: Εμπάνγκ, Μουέλε (75' Εμπανένγκα), Μανγκά, Απάνγκα, Μουσόνο, Παλούν, Μπανανγκονέ (90+2' Αμπουρουέ), Πόκο, Κουσέν, Μεγιέ (46' Μαντιντά), Αουμπαμεγιάνγκ.
ΤΥΝΗΣΙΑ: Τζερίντι, Ιφά, Τσαμάν, Μπουσαϊντι, Αμπντενούρ, Ραγκουέ, Γιαχία (71' Τσικαουϊ), Σαιχί, Μσακνί, Τζεμάα (71' Αλαγκουϊ), Κελίφα (83' Νταγκαρί).
ΜΑΡΟΚΟ-ΝΙΓΗΡΑΣ: 1-0
ΓΗΠΕΔΟ: «Σταντ Ντ' Ανγκοντζέ»
Την 3η θέση του 3ου ομίλου κατέλαβε το Μαρόκο, αφού επικράτησε με 1-0 του Νίγηρα στην αναμέτρηση του «Σταντ Ντ' Ανγκοντζέ» στην Λιμπρεβίλ παίρνοντας τους πρώτους του τρείς βαθμούς. Το Μαρόκο απείλησε στο 18' με τον Σαμάκ να σουτάρει άουτ από την μικρή περιοχή, ενώ στο 25' ο Νίγηρας απάντησε με τον Ν' Γκουνού να αστοχεί σε κεφαλιά μετά από σέντρα του Λανκίνα από τα δεξιά. Τα «λιοντάρια» έχασαν καλή ευκαιρία στο 34' όταν ο Καρτζά τροφοδότησε τον Μπουσουφά που σούταρε άουτ από την μικρή περιοχή, ενώ στο 37' ο Νίγηρας «φλέρταρε» με το γκολ όμως το πλασέ του Μααζού μετά από την πάσα του Ισλουφού σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Αμσίφ. Το Μαρόκο απείλησε στο 56' με τον Χαντζί να αστοχεί σε φάουλ, ενώ στο 69' άγγιξε το γκολ όταν ο Μπουσουφά πάσαρε στον Σαμάκ που πλάσαρε πάνω στον Νταουντά. Την νίκη στα «λιοντάρια» έδωσε ο Μπελαχαντά στο 79' με δεξί σουτ από την μικρή περιοχή, μετά από πάσα του Σαμάκ διαμορφώνοντας το τελικό 1-0 υπέρ του Μαρόκο.
ΜΑΡΟΚΟ: Αμσίφ, Αλιουϊ, Μπουκρίς, Εμρανί, Ελ Καντουρί, Μπελχαντά (90' Αμπαράτ), Καρτζά (41' λτρ Ερμάχ, Ελ Αχμαντί, Μπουσουφά, Χαντζί (65' Καρσελά), Σαμάκ.
ΝΙΓΗΡΑΣ: Κ. Νταουντά, Μπούλους (46' Κουζέν), Κοβά, Μοχάμεντ,
Keywords
Τυχαία Θέματα