Πρόστιμο και φυλακή σε 90χρονο επειδή οργάνωνε συσσίτια για αστέγους!

17:51 7/11/2014 - Πηγή: AEK365

Ο 90χρονος Άρνολντ Άμποτ από τη Φλόριντα των ΗΠΑ τιμωρήθηκε με πρόστιμο 500 δολαρίων, ενώ κινδυνεύει και με φυλάκιση 60 ημερών απλώς και μόνο επειδή μοίραζε φαγητό σε άστεγους στο Φορτ Λοντερντέιλ!

Η Φλόριντα τον περασμένο Οκτώβριο είχε ψηφίσει ένα διάταγμα το οποίο μετέτρεπε σε αδίκημα τα συσσίτια. Το μέτρο αυτό ελήφθη προκειμένου να περιοριστεί ο αυξανόμενος αριθμός των αστέγων, ενώ χαρακτηρίστηκε και «μέτρο ασφαλείας» για τη δημόσια υγεία στην εν λόγω

περιοχή.

Ο Άρνολντ Άμποτ και δύο ιερείς τόλμησαν να... παρανομήσουν και διοργάνωναν συσσίτια για εκατοντάδες άστεγους κάθε εβδομάδα. Έτσι, επενέβη η αστυνομία συλλαμβάνοντάς τους.

Τη στιγμή της σύλληψης αρκετοί περαστικοί φώναζαν στους αστυνομικούς: «Ντροπή σας».

«'Άφησε κάτω το πιάτο, τώρα', μου φώναξε ένας αστυνομικός λες και κρατούσα όπλο. Του είπα ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, δεν έχουν στέγη. Πού πρέπει να στραφούν για βοήθεια και συμπαράσταση;», ανέφερε στη συνέχεια ο 90χρονος.

Το 1999 ο κ. Άμποτ προσέφυγε στη Δικαιοσύνη κατά του Δήμου του Λοντερντέιλ, ο οποίος του είχε απαγορεύσει να μοιράζει φαγητό σε άστεγους στην παραλία της πόλης. Το δικαστήριο έκρινε ότι η δημοτική απόφαση ήταν αντισυνταγματική. Το τελευταίο διάταγμα που απαγορεύει τα συσσίτια αναμένεται να εφαρμοστεί άμεσα στο Σιάτλ, στο Λος Άντζελες, στο Φοίνιξ, στο Ντάλας και στη Φιλαδέλφεια. Ο 90χρονος σκοπεύει να βρει το δίκιο του εκ νέου στα δικαστήρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα